Oavsett så är dessa fluffiga glutenfriakorvbröd och krispig kikärtskorvar alldeles underbart goda. vegansk, glutenfri, raffinerat sockerfri, mejerifri, utan ägg och utan nötter
Vegetarisk korv eller stekt/grillad quornfilé är ett förslag. Tyvärr kunde jag ju inte smaka (det fanns massor med annat jag kunde äta, så det var inte ett dugg synd om mig) men jag blev så sugen att jag var tvungen att göra en egen, glutenfri variant med quinoa som bas
Jag är den enda som äter glutenfritt i familjen så vid sånna här tillfällen köper vi en påse vanliga korvbröd till dom och idag kastade jag ihop de här tunnbröden åt mig
Eftersom det nog är ganska omöjligt att hitta en salsiccia som inte innehåller vitlök eller lök skulle jag också rekommendera att byta korven mot skinka
Det ska erkännas att det inte så ofta blir korv här i huset nuförtiden. Skiva korven. Lägg på korven, och bred ansjovisröran på och mellan korvskivorna
Muffinsen passade även fint som korvsmörgås, fylld med Forbondekorv från Björk’s i Färila. Den här gången hade jag gjort goda, glutenfria muffins med riven Västerbottensost
Väcker det barndomsminnen hos er när jag säger korv med bröd. Jag minns utflykterna till sjön, till skogen eller bara på gården där jag växte upp, där jag lekte med barnen, där korv grillades av föräldrarna och som vi barn åt när vi var trötta av för mycket lek
Jag tillsatte mjölet i omgångar tills jag fick en bra deg ( ska vara något kladdig men det ska gå att forma den till en avlång platt ”korv”) så måttet nedan är på ett ungefär
Dela degen i två-tre delar och rulla ut varje del till en lång korv på mjölat (glutenfritt) bakbord. Sötpotatis är oftast lite blötare, så du behöver använda mer (glutenfritt) mjöl och mindre ägg för att få ihop en deg (som ändå kommer att vara mer kladdig än vanlig gnocchi-deg