Vi fotade kanelbullar, glutenfri och mjölkfri jordgubbstårta, glutenfria småkakor, saftig glutenfrisockerkaka, glutenfria kärleksmums och en massa härliga stämningsbilder
Jag har läst mycket om just mjöl gjort på teff (i Sverige har jag även sett det gå under namnet Jyttemjöl), som är mest känt för att användas till det etiopiska surdegstunnbrödet/pannkakan injera
Perfekt om man inte vill ha en så stor kaka. Receptet hittade jag hos Söta Saker men jag gjorde kakorna glutenfria samt bytte ut hälften av rörsockret till farinsocker
kokossocker påverkar färgen på kakan). Som äggersättning använde jag kikärtsspad, jag har använt tapioca som stärkelse och durramjöl – ett naturligt glutenfritt mjöl med fullkorn, smak och näring
Blanda florsocker, kakao och vaniljsocker i en bunke. 4 dl naturligt glutenfrimjölmix. 2 dl kakao. Smörj och mjöla med mjölmix två formar om 20 cm i omfång. Låt kakan stå i formarna 10 minuter innan du stjälper upp dem på galler. 2 dl kakao. 2 dl kakao
Lägg upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. 5 dl glutenfrimjölmix. Tårtbotten. Vispa ägg och socker pösigt, mal mandeln, rör ner alla torra ingredienser
Forma sedan degen bollar som du kavlar ut till tunna kakor och till sist kavlar med en kruskakavel. Jag skulle inte använda en helt naturligt mjölmix till det här brödet
Jag utgick ifrån det klassiska receptet från Sju sorters kakor, men hade inget vanligt socker hemma och så tog jag extra mycket kakao för att det skulle bli chokladigt, plus lite extra bakpulver