Riv morötterna. Mättande, dekadent och till och med nyttig… Denna supersaftiga naturligt glutenfriamorotskaka är också mjölfri (fri från sädesslagen), mjölkproteinfri och bakad utan vitt socker
Morotskaka är ett sådant där bakverk som nästan känns lite nyttigt att äta. Smaka av med mer kanel vid behov och tillsätt eventuellt mer havregryn om massan är väldigt lös
Har under en längre tid velat baka morotskaka och igår tog jag äntligen tag i det. Jag tycker morotskaka passar otroligt bra just nu på hösten med alla goda kryddor, påminner lite om chai-te
kanel, malen. Tillsätt olja, ananas och morötter. havremjöl (glutenfritt). Kontrollera kakan med en sticka mot slutet av gräddningen eftersom gräddningstiden ofta varierar i olika ugnar
Låt kakan kallna. Blanda mjölmixen med bakpulver, kanel, vaniljsocker. Rör ner olja och rivna morötter. Blanda apelsinsaft och florsocker och bred på kakan
Vi fick till slut ihop ett gäng morötter, ett salladshuvud och två Bill-kopior. Han har fått en massa godsaker hela dagen och nu ikväll ska storfolket få fira med morotskaka
Den orangegula färgen i både morötter, pumpa och havtorn signalerar att det finns massor av finfina karotenoider i kakan som sedan kan omvandlas till A-vitamin i kroppen