Jag har gärna risproteinpulver eller havreproteinpulver i mina glutenfria pannkakor för att ge lite extra stadga, men det kan bytas mot något annat proteinpulver
Kakan - som både är glutenfri och helt mjölkfri - är chokladstinn, mörk och i mitt tycke sagolikt god, och serverad med färska eller frusna/tinade hallon och grädde smaksatt med hallonflorsocker når den rent av himmelska höjder
Här har jag gjort en härlig långpannekaka med havtorn och blåbär och med en hint av kardemumma. 2 msk kokosnötsmjöl - eller annat glutenfritt mjöl om du inte tål kokosnöt. 200 g valfria bär - jag tog ungefär hälften havtorn och hälften blåbär. Strö över bär och hackad choklad, och grädda i 175 grader ungefär 25 - 30 minuter. 3 stora ägg - sammanlagd vikt 175 g 100 g ljust rörsocker - ca 1 1/4 dl 2 msk kokosnötsmjöl - eller annat glutenfritt mjöl om du inte tål kokosnöt. 200 g valfria bär - jag tog ungefär hälften havtorn och hälften blåbär
Garnera efter tycke och smak med vispad grädde och färska bär, eller servera separat vid sidan om. 3 ägg3/4 dl ljust muscovadosocker3/4 dl mörkt muscovadosocker1 tetra färdigkokta svarta bönor, 380 g100 g mörk choklad - den här gången blev det Fazer ½ dl mandelolja1 dl mandelmjöl1 msk kakao1 tsk bakpulver½ - 1 tsk vaniljpulver - eller 2 tsk vanligt vaniljsocker1½ - 2 dl grädde - sojagrädden på bilden går utmärkt att vispa om man inte tål vanlig gräddehallon, blåbärVispa ägg och socker riktigt pösigt och fluffigt