Servera med ris, äggfri/glutenfri pasta eller pressad potatis och gärna en sallad. Det fräscha syrliga möter vitlökens fyllighet och persiljan gör sitt jobb för att fullända denna rätt
4 Smaka av böngrytan med salt och peppar, tillsätt nötter och örtkyddor och servera med ris och bröd (glutenfritt bröd till den som är överkänslig mot gluten). 5 dl hackad persilja eller koriander
Först blandar jag alla ingredienserna till pizzabotten till en lagom konsistens (inte för rinnig bara) och fördelar hackad chili i ena hälften och persilja i andra hälften av smeten
ex valnöts och portabellolasagne, tortellini med karljohansvamp och tomatsås, spagetti med blåmusslor, vitlök och persilja, örttagliatelle med kantareller och hasselnötter osv osv… Vi ger även tips på alla sorters glutenfri pasta och nudlar som du kan hitta i butikerna
Eftersom jag försöker undvika gluten valde jag bönpasta till den här gratängen. Persilja. Vill du också laga glutenfri gratäng så gör inte som jag och gå på det vilseledande namnet bönpasta på Kungsörnens förpackningar