15o g mjölkfritt margarin. knappt 3 dl ljus naturligt glutenfri mjölmix. i det ”veterecept” som jag utgick från var det 2 dl – men det var alldeles för löst, så jag fick lägga i mer – och då valde jag jyttemjöl för att det binder vätska så bra. 15o g mjölkfritt margarin
mjölkfritt margarin och farin- eller muscovadosocker till formen. Lägg i rabarbern i formen (sockra dem ev lite extra med muscovadosocker), fördela pajdegen jämnt med fingertopparna så att den täcker det mesta av rabarberns (Platta inte ut med händerna – det fördelar sig ändå)
Jag dubblerade satsen och insåg ganska snabbt att mjölkmängden inte fungerade då. Lägg i skinkan (jag väljer ofta Lönnebergas då glukoserna kommer från majs)
Tillsätt äggen och avsluta med att hälla i det smälta mjölkfria margarinet. Till de först laggarna kan du behöva pensla på mjölkfritt margarin både på lock och botten
De är riktiga små älsklingar utan mjölkprotein, ägg, gluten, vete och soja. Vill du styla till dem lite extra, smällt lite mjölkfri vit/brun choklad eller rör ihop florsocker med lite vatten och ringla över
Fritt från mjölkprotein, ägg, soja och gluten. Med citrongräs, chili, ingefära och kokosmjölk. Dela dem i mindre bitar och lägg dem i en kastrull med vattnet
Dessa kan man äta som de är eller med något gott pålägg. Dessa "bröd" innehåller enbart majsgryn, salt och kummin, vilket innebär att alla som har allergier mot mycket, eller allt som finns i "vanligt" bröd kan äta detta helt smärtfritt (om man nu får ont i magen, kliar eller något)
Xanthangummi från Doves farm är perfekt när man bakar glutenfritt. För att göra dem lite mindre porösa penslade jag på lite ägg, kan uteslutas, särskilt om man använder hårt mjölkfritt margarin