Denna pizza blev faktiskt klockren. Den är anpassad för läkande kost och det Autoimmuna protokollet. Men den är ju härligt ren och supergod även för någon som äter liberal Paleo eller annan kosthållning
Ha en fin helg och lycka till med glutenfria semlor. I alla fall så är det ju slutresultatet som är intressant, för den som inte tål gluten, vete eller jäst och ändå vill ha semlor är det här ett väldigt gott alternativ, dom har stått framme på kakfatet i 6 timmar nu och när jag tog en till kvällsteet var det fortfarande en saftig och god semla
Dessa "bröd" innehåller enbart majsgryn, salt och kummin, vilket innebär att alla som har allergier mot mycket, eller allt som finns i "vanligt" bröd kan äta detta helt smärtfritt (om man nu får ont i magen, kliar eller något)
När brödet jäst färdigt dela i två delar och lägg i valfria kärnor, frön etc. Det är inte ofta jag bakar glutenfritt bröd hemma men när jag fick chansen kunde jag inte motstå den
Rör ut jästen i den kalla mjölken i en bakmaskin eller matberedare med deginsats. Efter att ha bakat de här supergoda glutenfria tunnbröden för några dagar sedan kunde jag inte låta bli att göra en ny omgång såfort de tog slut
Smula ner jästen i en bunke och rör ut med vatten och honung. 50 g jäst. 50 g jäst. Recept till dessa goda goda frallor hittade jag på risentas hemsida
Låt jästblandningen stå tio minuter efter att du löst upp all jäst. Jag tänkte att vanliga bels är ganska kompakta och de blir glutenfritt bröd också eftersom de saknar gluten
Smula ner jästen i en bunke eller hushållsassistent. Jag bytte mjölsorten som de har till en blandning av Mix C från Schär och MixWells soja- och glutenfria ljusa basmjöl
Smula jästen i degbunken. -) Grundreceptet hittade jag på Annicake som ganska ofta bakar glutenfritt. Häll över en del av mjölken över jästen och rör tills den är upplöst
Nyfiken som jag är valde jag att baka eget glutenfritt bröd i torsdags i min ”gluten sanering”. Har läst runt lite och har man en mage som redan är ur balans kan det snabba på läkningen om man avstår gluten ett tag
Smula ner jästen i en degbunke. Vispa ut jästen med mjölkersättningen. 50 g jäst. ca 800 g av naturligt glutenfri mjölmix. Relaterat 50 g jäst. ca 800 g av naturligt glutenfri mjölmix
Lös upp jästen i degvätskan. Blanda i mer av den glutenfria mjölmix du valt om du behöver det. Dessa går att göra helt glutenfria genom att byta ut havren mot durramjöl