I en debattartikel publicerad i SVT Opinion hävdar dietisten Elisabet Rothenberg att äta glutenfritt är irrelevant för de flesta med undantag för de personer som har sjukdomen celiaki (glutenintolerans)
Bananbrödet är fritt från gluten och nötter (om du väljer att använda frösmör istället). Detta händer när fröna oxiderar och är inget farligt, bara ser lite tråkigt ut
Med andra ord så gick gluten och sockerfritt hem hos dem också, de som annars är något skeptiska till mamsens mindre söta bakverk, det enda tråkiga med det är att det blir mindre läckerbitar kvar till mig
Det finns inga vetenskapliga belägg för att gluten skulle vara särskilt farligt. Seitan är en vegansk köttersättning som tillverkas av glutenmjöl (rent veteprotein)
Jag har helt uteslutit gluten och mjölkprodukter – tidigare åt jag det till viss del. Gluten är ganska enkelt att utesluta idag då det finns massvis av bra alternativ, speciellt om man gör pajer, bröd och liknande själv