Gluten- och mjölkfri Apelsintårta. Jag valde att inte använda kardemumma och ingefära, som i det ursprungliga receptet, utan höll mig till ett botten med smak av apelsin
/ I en skål, riv skal från två av apelsinerna och blanda tillsammans med sockret. / Skiva den sista apelsinen så tunt du kan, och lägg i botten av formen
De här bollarna är naturligt fria från gluten och mjölk. Jag har i detta fall smaksatt med apelsin men du kan så klart även se receptet som ett grund-recept att utgå ifrån
Ser man sedan till att också äta massor med nyttig kål, apelsiner och annat frukt och grönt som affärerna är fulla av så blir det hyfsad balans i tillvaron i alla fall
Du kan använda ren choklad med hög procent kakao, men också ge kakan extra smak genom att välja någon choklad med smak av t ex mint, hallon, apelsin, kokos, tranbär, blåbär eller något annat som du tycker om
Denna är fri från gluten och laktos, vill du hålla den helt fri från raffinerat socker så byt ut jordnötterna i choklad från naturgodishyllan mot mer steviasötad choklad från Cavalier
glutenfritt strössel eller kokosflingor att strö över. Tryfflarna har smak av morot och apelsin. Tänk på att mycket av det strössel som finns i affärerna innehåller gluten
Vispa sedan den tjocka delen från kokosmjölken med en elvisp tills du fått kokosgrädde, riv sedan skalet från båda apelsinerna och häll ner det i grädden
Dessutom passar den både veganerna och glutenallergikerna, och det är ju aldrig fel. Denna gången smaksatte jag botten med pepparkakskryddor, och fyllningen med apelsin = jul i en munsbit