Då rinner överflödet av glazen ner från tårtan och du får snygga jämna kanter. 1300 g rabarber rensad och skuren i bitar. 1Lägg rabarberbitar, socker och vattnet i en kastrull och koka ihop. 1Under tiden så vispa grädden medelhårt och när rabarberpuren har uppnått önskad temperatur så vispar du snabbt ihop grädde och rabarber. 1Plocka fram den frysta citronmoussen och häll rabarbermoussen över. 1Häll sedan lemoncurdglazen över tårtan (ett bra knep är att ställa en bunke upp och ner på tex en plåt och placera den djupfrysta moussetårtan på
Glazen hittade vi ett gammalt numer av Allt om Mat, rabarbersåsen hittade herr Mårtensson inspiration till i Jens Linders bok "Det glömda köket", dock gick det genom en lite makeover innan det hamnade på våra tallrikar
Pensla med glaze gjord på exempelvis soja, honung, lite olja, salt och peppar. Koka i ca 10 minuter 0,5 liter frusta hallon, 4 stjälkar rabarber, skalade och skurna i mindre bitar, en halverad vaniljstång, 1 dl vitt vin, 2 msk socker och 1 dl koncentrerad hallonsaft. 4 stjälkar rabarber
Ta upp ribsen och torka av dem med hushållspapper (annars fäster inte glazen). Till maten drack vi en jättegod lemonad från ica med smak av rabarber och fläder - rekommenderas
Innan Midsommar så gjorde jag en rabarberlemonad då Björn har rabarber på sin gård och jag kan tycka att den här lemonaden blir godare desto längre den får stå och dra
Till middag grillade vi hel kyckling på ölburk och åt den tillsammans med ugnspotatis, tzatziki och Jack Daniel's glaze som jag kokade en ny omgång av i dag