Glasstårta med hallonsorbet recept

GLASSTÅRTA MED SMAK AV MANGO ELLER HALLON

GLASSTÅRTA MED SMAK AV MANGO ELLER HALLON

½ mangosorbet (för hallon - byt ut till hallonsorbet). Originalet är tårtan med mangosmak. Jag testade också att göra en med smak av hallon
Glasstårta  med jordgubbar

Glasstårta med jordgubbar

Lägg ut några skivor jordgubbar och täck medhallonsorbet. Lägg upp glasstårtan på ett fat och dekorera med mandelflarn på sidorna
Randig glasstårta

Randig glasstårta

Fyll på med ett lager sorbet. Stjälp upp och garnera med bär. Avsluta med chokladglass och frys in i 3 timmar. 5 l hallonsorbet
Glasstårta

Glasstårta

Vispa med elvisp tills sockret löst sig. 1 tårta räcker till ca 10 personer2 st marängbottnar5 dl jordgubbssorbet (vilken sort sorbet man använder är en smaksak, sist använde jag hallonsorbet)2 liter vaniljglass100 g krossad daimMaräng

Glasstårta med mandel och bär

Blanda bären med sockret och låt dem safta till sig en stund. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt glasstårtan stå i rumstemperatur ca 10 minuter innan du försiktigt lossar den ur formen. Temperera tårtan sedan ytterligare 20 minuter innan du garnerar den med bär. 1 l hallonsorbet

Glasstårta med 3 lager

Låt hallonsorbeten halvtina och bred ut den i botten på en bakform klädd med plastfolie. ½ l hallonsorbet

Randig glasstårta

Fyll på med ett lager sorbet. Stjälp upp och garnera med bär.  Avsluta med chokladglass och frys in i 3 timmar. 1/2 l hallonsorbet