Tänk att glass är nog bland det somrigaste jag vet, och det bästa med att bjuda på glass är det går hem hos det flesta, men det tar oftast lite tid beroende på recept och sen kanske man inte alltid har en glassmaskin att tillgå
Om du inte har en glassmaskin kan du följa det här receptet istället. När jag diskuterade vilken efterrätt jag skulle göra med min mor fick jag önskemålet vaniljglass och chokladkaka
Jag hade inte vaniljstång hemma eller vaniljsocker så jag tog vaniljextrakt. Vispa upp äggvitorna till ett skum och tillsätt vaniljextrakt och florsocker och vispa tills det blir fast
Jag använde mig av vår glassmaskin när jag gjorde de olika lagren, men är nästan säker på att det går lika bra att frysa de olika lagren i frysen utan att behöva använda glassmaskin
Man kan antagligen göra den neutral (vanilj) eller slänga i lite vad man gillar. Krämig och inte alls sådär isig som glass kan bli när man inte har glassmaskin
Kör glassmeten i en glassmaskin enligt tillverkarens instruktioner. 12 krm vaniljstång mald från kvarn eller finhackad. eller 1 tsk vaniljsocker. 14 myntablad eller blad citronmeliss till garnering (valfritt)Vispa ägg, socker och vanilj någon minut med elvisp
Låt stå svalt tills det är dags att hälla blandningen i glassmaskin. Dessutom tog liksom kaffemoussen och kaffeglassen ut varandra samtidigt som vaniljpannacottan inte kom till sin rätt bredvid kaffebavaroisen
Låt gärna glassmassan stå i kylen och mogna över natten för bästa resultat, eller låt den kallna och kyl ner den i kylen innan den hälls i glassmaskinen
Har du en glassmaskin kör i den tills glassen är klar. ½ tsk vaniljpulver. ½ tsk vaniljpulver. Lägg allt utom vaniljpulvret i en kastrull och låt koka upp