Den består av hemmagjord vaniljglass, mjölkchokladglass, hallon och maräng. Bred ut chokladglassen ovanpå hallonen och tryck ner en färdig marängbotten ovanpå chokladglassen
En underbar smakkombination där inga smaker tar över, de syrliga lingonen balanseras upp av den söta kolasåsen, den kryddiga kanelen mjuknar tillsammans med vaniljen och krispigheten från marängerna bryter av den lena glassen
Jag har gått tillbaka till min favorit mandelmarängbotten. Dessutom tog liksom kaffemoussen och kaffeglassen ut varandra samtidigt som vaniljpannacottan inte kom till sin rätt bredvid kaffebavaroisen
När man gör glass så tycker jag att det som passar allra bäst att gör maränger av äggvitorna som blir över, just för att det är så gott med glass och maränger tillsammans
Nyårsdesserten, glasstårta med maräng och hallonrippel, ganska lätt att göra. Glass. Sätt glassen på varandra och garnera med maränger och ev chokladkonst (smält choklad och ringla på bakplåtspapper, låt stelna)
Koka upp grädde, mjölk och vanilj. När glassen är klar vänd ner marschmallows, nötter, choklad eller vad du själv önskar och avsluta med marängerna på toppen
Hon hade vevat ihop en cheesecake med hallon, maräng och vaniljglass. Lägg carte d´or vanilj i en stor skål, mosa glassen med baksidan av en sked, rör i ricottaosten och vaniljextraktet
Börja med en skopa glass i botten på varje glas. Vanilj är att föredra. När jag flyttade hemifrån levde jag på marängsviss i sådär en fyra veckor tills morsan berättade att man kunde få skörbjugg
Denna glassmarängtårtan med Daim har jag gjort hur många gånger som helst. Daimglass. Tillsätt sockret lite i taget och vispa tills du har en blank maräng