Glassar med persika, jordgubbar och yoghurt. Glassar av yoghurt funkar det, japp det gör det. När man gör glass typ som dessa ”isglassvarianterna” kan det lätt bli som en enda stor stenhård iskristall, inte så roligt
Vill man då äta nyttig glass passar en smoothieglass perfekt. Använd er gärna av glassmaskin då får ni en krämig glass, vill ni frysa in den direkt i frysen rekommenderar jag glassformar då den blir hård att ta av annars
Tillsammans med säsongens första jordgubbar och lite vaniljpuver, blir det också godare än glass. Glass är som de flesta vet lindrande vid halsont, upptäckte att Kaymak hade samma effekt
Så den hottades upp med lite jordgubbar och hallon. Och så ska jag nog satsa på lite mindre med grädde och spä med antingen mjölk eller grekisk/turkisk yoghurt
Rör glassen mjuk och blanda den med yoghurt. Dela jordgubbarna. Blanda i jordgubbar och melon. 1 liter jordgubbar. 2 1⁄2 dl vaniljglass. 2 dl Arla Köket® turkisk meze matyoghurt
Skär av botten och toppen på jordgubbarna, mixa banan och yoghurt till en slät glass. Toppa jordgubbarna med glassen och servera genast för det smälter fortare än fort
Blanda jordgubbskompotten med yoghurten och frys den sedan i en glassmaskin. GLASSEN. Jordgubbar. (Om du inte har glassmaskin eller om du vill göra en större mängd så går det bra att lägga den blandade yoghurten i en plastbunke i frysen
Servera ljummen eller kall, med glass eller turkisk/grekisk yoghurt. Varva rabarberbitarna och de skurna jordgubbarna med en blanding av socker och potatismjöl
Alternativt så fungerar det även att riva jordgubbarna. Men inte är det fy skam, i alla fall inte den här underbara jordgubbsglassen jag lagade när jag var på besök i Sverige för några veckor sedan