Häll smeten i glassmaskinen och följ anvisningarna till din modell. Tillsätt mjölken och sjud försiktigt i en kastrull tills smeten tjocknat, 5-7 minuter. 250 g frusna hallon/mango. 2½ dl mjölk
Jag tittade snabbt in i skafferiet och såg att jag hade några burkar karamelliserad mjölk, då slog det mig att jag hade påbörjat ett recept på Dulce de leche Fondanter
Jag valde hallon och mörkchoklad. Hade en burk kondenserad mjölk i skafferiet, lite tid och flera matgäster på kommande följande dag, så jag snodde ihop lite hemlagad glass
Jag ville ändå göra ett försök, kanske skulle jag ha haft hallon istället för blåbär. Låt koka upp mjölk, grädde och vaniljpulver under omrörning, dra av från plattan och låt svalna något
Man kan såklart byta ut smultronen mot tex jordgubbar eller hallon. Våra barn tjatar om glass. När jag tänker Magnum tänker jag vaniljglass på ägg, grädde och socker, och chokladöverdrag på det
Blandade en till glassblandning också fast med hallon och blåbär. Har ni testat det här nya att man ska blanda grädde och kondenserad mjölk och frysa till glass
Servera med glass och hallon. I med hallon. 2 eko ägg3/4 dl socker2 tsk eko vaniljsocker4 1/2 dl eko mjölk125 gr smält smör12 gr färsk jäst6 dl ekologiskt vetemjöl. 1 dl hallonSmält smöret och blanda i mjölken så det blir ca 37 grader, smula ner jästen. 1 dl hallon