Gjorde två olika smaker idag med frysta blåbär och hallon. Det bästa med den här glassen är, att det inte behövs någon glassmaskin och att den måste ätas upp direkt
Ät antingen direkt eller kör i glassmaskin och frys in tills du äter den. Använder du frysta hallon och eventuellt frysta bananbitar så är glassen ätklar på någon minut
Kör i glassmaskin och vänd ner bären, toppa med bär och ställ i frysen någon timma innan servering. Jag ville ändå göra ett försök, kanske skulle jag ha haft hallon istället för blåbär
Har du inte glassmaskin så bara rör ihop och häll upp i glassformar, funkar det med. Tropisk sorbet med nyttiga acerola och Hallon och blåbärs yoghurtglass
Sätt igång glassmaskinen o häll i glassmeten. Blanda allt o vänd ner hallonen. enligt receptet behöver man inte glassmaskinmen då tar det ca 3-4 timmar. har du en glassmaskin så har du glass på 20-30 min. Se till att glassmaskinssålen stårr i frysen minst 2-3 timmar inne i frysen. 2 dl hallon. Jag gjorde såhär att efter 15 min så hällde jag över glassen i en plastat brödform o ställde in i kylen. 2 dl hallon
Har du glassmaskin följ då instruktionerna på bladet annars är de bara och hälla krämen. Toppade med riven nougat och hallon men de går jättebra och äta bara så eller varför inte med massa färska bär till
Jag varvade sedan glass, chokladsås och hallonsås. Vaniljglass lchf. Igår hade vi 32 grader varmt här i Norrköping, faktiskt lite för varmt, men en perfekt ursäkt att äta glass till middag. Jag hade en påse hallon i frysen med en varningstext om att de skulle kokas, så jag hällde dem i en kastrull, hade i 4 msk sötströ och lät dem koka upp, och sedan svalna. Kör i glassmaskin enligt instruktionerna på din maskin, i min tog det ca 40 minuter. Om du inte har en glassmaskin så går det att frysa i frysen minst 4 timmar och rör om en gång i halvtimmen
God vaniljglass – köpt (jag väljer helst Häagen Dazs eller Djurgårdsglass nya laktosfria, som dessutom är äggfri för den som inte tål ägg) eller hemgjord, här är ett bra recept för den som har glassmaskin