Gladgris. Det enda som finns är arton miljarder varianter på förkryddat/-marinerat griskött av tveksam kvalitet och sådant kött hamnar aldrig i vår varukorg
Vi sörplade i oss den till en hel gremolatatäckt fläskkotlett från en gladgris från Ängavallen. Petite sirah är ingen druva man stöter på varje dag, men den är väl värd att hålla utkik efter
Har du möjlighet att få Kravkött från en nöjd och gladgris är det naturligtvis ännu bättre. Det som är helt avgörande för hur smaken på den här karrén blir, är valet av kryddblandning
Mycket av julmaten finns numera att köpa färdiglagad och det är inte många som gör egen korv, sylta, saltar in sill och lägger lutfisken i blöt, så som man gjorde förr när man slaktade en hel gris, som sedan skulle tas om hand
Jag fortsatte att föra korvtraditionen vidare även efter att mamma gått bort, men någon halv gris, rådjur- och älgkött har jag aldrig köpt hem, som hon gjorde
Så till sist huvudrollsinehavarna vid fotosessionen, gladagrisarna. Inlägget dök upp idag, i och med blogspots förändring för oss som bloggar där, och låg som en glad överraskning i en särskild liten lista över skrivna men opublicerade inlägg
Resterna av grytan följde med Håkan i matlådan i dag och det var han så glad för. En riktigt rustik rätt är det och oroa er inte om ni inte har tillgång till vildsvinsbog, det går precis lika bra med bog från en vanlig gris
Som jag berättat tidigare så har vi för tillfället frysen full av gladgris. Fläskfärsbiffar, ca 30 st1 kg fläskfärs av gladgris 2 ägg 0,5 dl majonnäs 2 vitlöksklyftor 1 knippa bladpersilja, hackad (ca 1 dl) 1 tsk torkad oregano 1 tsk torkad mynta 2 tsk havssalt rejält med svartpeppar från kvarn. 1 kg fläskfärs av gladgris 2 ägg 0,5 dl majonnäs 2 vitlöksklyftor 1 knippa bladpersilja, hackad (ca 1 dl) 1 tsk torkad oregano 1 tsk torkad mynta 2 tsk havssalt rejält med svartpeppar från kvarn
God natt, jag lägger mig nu mätt nöjd och glad. Vinet har legat 12 år på rumänska ekfat, vilket enligt producenten ska vara fat som liknar de franska och gjort på Pinot Gris, Chardonnay, Riesling och Sauvignon Blanc
Och oftast är det också hon som startar dem… Men trots det är hon nästan alltid glad och tycker verkligen om när husse kallar på henne med sina (lite konstiga) ljud
Är nu i efterhand väldigt glad över att jag tog beslutet att skriva ”Lågkolhydratkost” istället för LCHF på min kokbok ”Jills mat efter säsong” (och det är säkert de som nollar också glada för)
Det var så jag började och är väldigt glad över beslutet. ”För mycket rött kött – det vill säga kött från nöt, gris och lamm – ökar risk för både cancer och hjärtkärlsjukdomar