Glace au four recept

Glace au four

Glace au four

Ingredienser Botten 2 ägg 1 dl socker 1/2 dl vetemjöl (1/2 dl motsvarar 30 g) 1/2 dl potatismjöl (1/2 dl motsvarar 40 g) 1/2 tsk bakpulver smör (till formen) mjöl eller kokos (till formen) Fyllning 250 g hallon 1/2 dl socker 1 l vaniljglass Maräng 3 äggvitor 3/4 dl socker 1/2 dl mandelspån Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Smör 5
Glace au four med chokladbotten

Glace au four med chokladbotten

Botten. Bryt chokladen i bitar och smält den över hett vattenbad. Rör i smöret. Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker
Glace au four på havrebotten

Glace au four på havrebotten

Lyft över glaceaufourerna på assietter och servera genast 50 g smör. Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800 W) ca 30 sekunder
Glace au four

Glace au four

Sockerkaksbotten. sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund springform. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke
Glace au four

Glace au four

an gjorde vi glaceaufour med en knäckig havrebotten och hallon. När jag hade hemkunskap i 8. Jag tyckte det var mycket godare än den “vanliga” varianten med sockerkaka
Glace au four

Glace au four

Lite gott i glaset och en nygjord glaceaufour till dessert. F R E D A G S F E E L I N G var det här. En hembakad sockerkaka till övers
Glace au four!

Glace au four!

Detta är en riktigt gammal dessert. ja inte den på bilden då vi gjorde den i lördags men själva receptet är riktigt gammalt
Glace Au Four ²

Glace Au Four ²

Njut av min GlaceAuFour i kvadrat. För mig är Glaceaufour en klassiskt efterrätt från 70 och 80-talet, en härlig kombination av varmt och kallt, mjukt och hårt
Glace au four i julkostym

Glace au four i julkostym

Efterrätten vi bjöd på i lördags blev en riktig hit. Mycket av den går att förbereda i god tid, vilket alltid är ett stort plus
Glace au four

Glace au four

Sätt ugnen på grill, högsta värme. Halvtina hallonen. Skär till tårtbottnen så att den får samma form som glasspaketet
Glace au four

Glace au four

till Dessert gjorde jag Glaceaufour för första gången. Glaceaufour kallas även för glassbomb eller baked alaska, och är en tårtbotten med glass ovanpå som är täckt i marräng och körd i ugnen
Glace au four

Glace au four

Jag bara måste slå ett slag för den gamla klassikern glaceaufour. Det enda som behövs till glaceaufour är glass, (köpeglass går såklart prima) en skvätt sprit, lite socker och äggvita
Lyxig glace au four

Lyxig glace au four

Chokladbotten. Sätt ugnen på 175 grader. Dela chokladen i bitar och smält den i mikrovågsugn på full effekt i 2-3 minuter