Glace au four med hallon recept

Glace au four med hallon & blåbär

Glace au four med hallon & blåbär

Täck allt med marängmassa. Servera omedelbart. 225 g frysta hallon och blåbär. Ugn 275 grader. Tina bären. Varva musli /
Glace au four med hallon och blåbär

Glace au four med hallon och blåbär

Täck allt med marängmassa. Servera omedelbart 1 pkt frysta hallon och blåbär 225 g. Tina bären. Varva müsli och bär i 4 ugnsfasta portionsformar eller 1 stor form

Glace au four med choklad och hallon

Lägg tårtbottnen på en plåt med bakplåtspapper och lägg på glass och hallon som en kulle ovanpå. Vispa äggvitorna till hårt skum
Glace au four med hallon och blåbär

Glace au four med hallon och blåbär

Lägg kakbottnen på ett ugnsfast fat eller på en plåt med bakplåtspapper. Täck kakbottnen med de halvtinade bären och lägg skivad glass ovanpå
Glace au four

Glace au four

Ingredienser Botten 2 ägg 1 dl socker 1/2 dl vetemjöl (1/2 dl motsvarar 30 g) 1/2 dl potatismjöl (1/2 dl motsvarar 40 g) 1/2 tsk bakpulver smör (till formen) mjöl eller kokos (till formen) Fyllning 250 g hallon 1/2 dl socker 1 l vaniljglass Maräng 3 äggvitor 3/4 dl socker 1/2 dl mandelspån Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Smör 5
Glace au four med chokladbotten

Glace au four med chokladbotten

Skär glassen i bitar och varva på bottnen tillsammans medhallon, så det blir ett berg. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant som är 24 cm i diameter. 150 g hallon
Glace au four på havrebotten

Glace au four på havrebotten

Blanda ner havregryn, socker, mjölk och vetemjölet blandat med bakpulver i smöret. hallon eller jordgubbar
Glace au four

Glace au four

Lägg glassblocket på sockerkaksbottnen, täck medhallonen och spritsa marängmassan vackert över så att det täcker ordentligt
Glace au four

Glace au four

an gjorde vi glaceaufourmed en knäckig havrebotten och hallon. Jag tyckte det var mycket godare än den “vanliga” varianten med sockerkaka
Glace au four

Glace au four

En god klassisk dessert med sockerkaka i botten, följt av bär, glass och ett marängtäcke. Lite gott i glaset och en nygjord glaceaufour till dessert
Glace au four!

Glace au four!

Man tar en sockerkaksbotten, lägger på bär (vi använder alltid hallon), genomfrusen glass och täcker det hela med marängsmet som man sen gräddar i ugn på hög värme
Glace Au Four ²

Glace Au Four ²

Här har jag försökt förnya desserten, basen är en rulltårta fylld medhallon och blåbär, två olika sorters glass, en digistivebotten och ett lager vitchoklad
Glace au four

Glace au four

Halvtina hallonen. Lägg hallonen på tårtbottnen. Lägg glassen ovanpå hallonen. 200 g frysta hallon. Sätt ugnen på grill, högsta värme
Lyxig glace au four

Lyxig glace au four

Blanda med chokladen. Lägg lätt upptinade hallon ovanpå browniebottnen. 300 g halvtinade hallon. Chokladbotten
Glace au four

Glace au four

Bränn av marängen med en gaslåga om du vill eller servera dem som de är tillsamman med lite hallon och en god desssertsås