I år kände jag för att pröva ett nytt tillbehör till osten. Jag är svag för långlagrade svenska hårdostar, och det var just sådana jag hade i åtanke, när jag kom på att jag ville pröva att matcha aprikoser och vit glögg
Hoppas ni haft en fin julafton. God fortsättning på julen önskar jag dig. En oslagbar efterrätt i dessa glöggtider är de här päronen, som får koka mjuka i glögg, och serveras med frysta lingon och turkiskt yoghurt för att balansera det söta
Skala päronen. Dela stora päron i fyra klyftor och små päron i halvor. Ta bort kärnhuset. Koka upp glögg och socker och lägg i päronen, och koka i ca 15 minuter, de ska vara nästan mjuka
Några av dessa bredde jag ädelostcreme på (gräddädel blandat med philadelphiaost) och ställde fram burkar med glöggkokta aprikoser och fikonmarmelad så fick gästerna ta själva om de så önskade
Från vänster philadelphiaost och syltad ingefära, chévre och fikonmarmelad med valnötter, ädelost och glöggkokta aprikoser samt philadelphiaost och lingon