Glöggkokt recept

Glöggkokta revbensspjäll med glögg-glaze

Glöggkokta revbensspjäll med glögg-glaze

Ingredienser Portioner. 6 Revbensspjäll 1 kg tjocka revbensspjäll 4 dl rödvinsglögg 1/2 dl japansk soja 3 vitlöksklyftor 50 g färsk ingefära 10 svartpepparkorn 1 tsk salt (per liter vatten) vatten (till kokning) Glögg-glaze 1 msk finhackad ingefära 3/4 msk sambal oelek 1 msk olja 1 1/2 msk tomatpuré 2 1/2 dl rödvinsglögg 1/2 dl mörk sirap 1 kanelstång 5 kardemummakärnor 1 tsk salt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Glöggkokta fikon med grädde

Glöggkokta fikon med grädde

Skölj fikonen och lägg dem i en kastrull med sirap, glögg och kanelstång. Låt stå över natten. Sjud fikonen i lagen tills de är mjuka och lagen simmig
Glöggkokta päron med mandelgrädde

Glöggkokta päron med mandelgrädde

Lag. Koka upp glögg och kanel i en kastrull. Skala päronen och låt skaften sitta kvar. Lägg päronen i lagen och koka upp
Glöggkokt aprikosmarmelad till osten

Glöggkokt aprikosmarmelad till osten

I år kände jag för att pröva ett nytt tillbehör till osten. Jag är svag för långlagrade svenska hårdostar, och det var just sådana jag hade i åtanke, när jag kom på att jag ville pröva att matcha aprikoser och vit glögg
Glöggkokta päron med lingon och turkisk yoghurt

Glöggkokta päron med lingon och turkisk yoghurt

Hoppas ni haft en fin julafton. God fortsättning på julen önskar jag dig. En oslagbar efterrätt i dessa glöggtider är de här päronen, som får koka mjuka i glögg, och serveras med frysta lingon och turkiskt yoghurt för att balansera det söta
Glöggkokta päron med ädelost

Glöggkokta päron med ädelost

Skala päronen. Dela stora päron i fyra klyftor och små päron i halvor. Ta bort kärnhuset. Koka upp glögg och socker och lägg i päronen, och koka i ca 15 minuter, de ska vara nästan mjuka
Risgrynspannacotta med glöggkokta fikon

Risgrynspannacotta med glöggkokta fikon

Glöggkokta fikon. Pannacotta. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda risgrynsgröt, florsocker, saffran, yoghurt och vaniljfrön
Hur blev det med julmiddagen?

Hur blev det med julmiddagen?

Några av dessa bredde jag ädelostcreme på (gräddädel blandat med philadelphiaost) och ställde fram burkar med glöggkokta aprikoser och fikonmarmelad så fick gästerna ta själva om de så önskade

Adventsmys i radion

Från vänster philadelphiaost och syltad ingefära, chévre och fikonmarmelad med valnötter, ädelost och glöggkokta aprikoser samt philadelphiaost och lingon
Glöggkokta Revbensspjäll

Glöggkokta Revbensspjäll

Skär spjället i portionsbitar. Borsta apelsinen i varmt vatten. Skala av det yttersta på skalet. Pressa ur saften