Hacka russinen i mindre bitar. Blanda i russin och clementin hacket, och rör om. 1 dl russin. Skala och klyfta clementinen, skär sen dem i mindre bitar
Söta drycker (som även den torra cidern är) tycker jag behöver lite matiga tilltugg och inte bara socker, så jag bjöd på mini-Janssons i cupcakeformar (det funkar riktigt bra), julköttbullar och inlagd rödbeta på tandpetare, baconlindade dadlar och gubbröra på knäckebröd
Varför inte servera denna goda dryck med uppskurna hårdosttärningar som tilltugg till glöggen. Skippa pepparkakor, russin och mandlar, och följ mitt exempel, så lovar jag er en härlig smakupplevelse
Ett tips är att skära skivorna till små snittbitar och dekorera dem med ädelostkräm och morotsmarmelad och servera som ett lite matigare tilltugg till glöggen
kavringkvibille gräddädelostcreme fraichsultan russin (gula russinflytande honunglite smörNågra timmar innan du ska ha tilltugget kan du lägga sultanrussinen i lite flytande honung så att dem marineras i honungen
Servera glöggen rykande varm men inte kokt tillsammans med mandlar och russin och lämpligt tilltugg. Den lilla sötman kommer från torkade fikon och russin vid serveringen
Speciellt med goda tilltugg. Inte för att jag får i mig några mängder av glögg (magen säger nej tack av någon anledning) men att sippa lite på den varma drycken med lite russin och mandlar är helt ok
Det känns som det fortfarande är lite för tidigt att börja dricka glögg - första advent tycker jag är en bra start - så detta är kompromissen när jag vill ha något sött, starkt och värmande en kulen höstkväll
Servera förslagsvis som tilltugg till glögg eller en soppa. Just nu läser jag ikapp några bloggar, vilar en trött rygg och samlar kraft inför kvällens middagslagning samt förberedelserna inför morgondagens glöggkalas för vännerna på konstcirkeln
Ta sedan upp russin och mandel och ha som tilltugg. Lägg fikon, katrinplommon, russin, mandel, pomeransskal, kanel, kardemumma och nejlika i en kastrull