De passar superbra till glöggen. 1 liten nypa salt. 1 liten nypa salt. Det här är en form av den traditionella kolakakan, fast här med de karaktäristiska pepparkakskryddorna
I nordliga kusttrakter och fjällmarker växer åkerbär som sätter guldkant på årets premiumglögg. Åkerbärets mustiga, utsökta smak bildas under den långa ljusa sommaren och ger en spännande och fyllig karaktär till vår glögg
Det blir vegetarisk julmat, pappakramar, en del glögg, yoga och mycket sömn. Som perfekt fredagsmysmat eller söndagsmiddag en lite murrig vinterkväll (ja för det är faktiskt vinter nu även om det är barmark utanför mitt köksfönster) är senapspanerade sojafiléer med saltrostad potatis och en senaps- & honungsås
I kväll ska jag i alla fall servera de här små salta och smakrika godingarna innan Nobelmiddagen. Blanda mjöl, xantangummi, bakpulver och salt och lägg i matberedaren
Jag tänkte göra lite egen glögg, men har inte hunnit med i dessa bråda dagar. Ja jag ska inte sätta någon vinglögg, utan en lite nyttigare alkoholfri, så att både jag och min dotter kan smaka den på söndag vid vår mysstund och adventsfika
Medan kalven kokar i sin spad passar jag på att tappa upp årets glögg på flaskor. Glöggen har nu stått i sex veckor och doften från den ölbaserade glöggen klänger sig fast i hela hemmet
En nypa salt. Ett matigare tillbehör att servera till glöggen eller till drinken. Vispa ihop ägg och mjölk till en äggstanning och smaksätt med en nypa salt, lite grovmalen svartpeppar och lite paprikapulver