Det här var första gången jag provade att grava lax själv. Men definitivt inte sista. Det är ju jätteenkelt och blir såååå otroligt mycket godare än den man köper på affären
En absolut favorit är denna gingravade lax. Jan-Boris Möller har man inte sett så mkt av på sistone. Han var ju väldigt i ropet där ett tag som meste TV-kocken
(krukan i mitten) och gingravad lax (på fatet i bakgrunden). Foto. Anders Hansson. Med åren har vi strukit den ena rätten efter den andra på vårt julbord hemma på julafton - men sill och lax stryker vi inte
Är det någon mer än jag som tycker gravad lax är otroligt gott (gärna tillsammans med potatismos). Att det dessutom är superenkelt att grava själv gör ju inte rätten sämre, även om det tar lite tid då laxen skall ha varit fryst i minst 2 dygn innan man gravar den
( kall sås till gingravad rulle av älg ) 1 kg rulle av älg. Stöt rosmarin och enbär i en mortel, häll gin i en plastpåse och lägg i köttet, vänd köttet så att vätskan kommer åt överallt
Servera enbärssmakande gingravad lax med avokadosås. Bena ur laxen till två sidfiléer. Ta bort småbenen i sidorna med plattång, men låt skinnet sitta kvar
Servera enbärssmakande, gingravad lax med avokadosås. Bena ur laxen till två sid-filéer. Ta bort småbenen i sidorna med plattång, men låt skinnet sitta kvar