Gifflar recept

Morfars gifflar

Morfars gifflar

(Kan blandas med karamellfärg för festligare gifflar)). Rulla ihop dem från breda delen mot spetsen och forma till gifflar
Gifflar med blåbärsylt och vaniljkräm

Gifflar med blåbärsylt och vaniljkräm

Gifflar, det är något speciellt med dessa små fyllda vetebröd. Farmor bakade ofta gifflar med sylt i och att fika hos farmor, det var ju sååå mysigt
Gifflar fyllda med godsaker

Gifflar fyllda med godsaker

Luftiga och läckra gifflar fyllda med massa gott. Förbered fyllningen som ska i gifflarna och ställ åt sidan
Gifflar med vit choklad och färskost

Gifflar med vit choklad och färskost

Lägg gifflarna på plåtar med bak-plåtspapper. Rör i oljan och ringla chokladen över gifflarna. Pensla gifflarna med uppvispat ägg och grädda i 8–10 minuter
Gifflar med skinka och ost

Gifflar med skinka och ost

Gifflar är perfekt att ha med sig på utflykter, tävlingar mm. Det här behöver du till cirka 25 gifflar. Sedan penslar du gifflarna med uppvispat ägg,Strö över sesamfrön och låt dem jäsa ytterligare i cirka 30 minuter. Klara att serveras Det här behöver du till cirka 25 gifflar
Gifflar med vallmofrö

Gifflar med vallmofrö

Rulla samman från den bredaste delen och in till spetsen, till små gifflar. Lägg över gifflarna på plåtar med bakplåtspapper och låt dem jäsa ca 30 minuter under bakduk. Grädda gifflarna mitt i ugnen i ca 12 minuter
Gifflar med Hasselnötskräm

Gifflar med Hasselnötskräm

Rulla ihop gifflarna med start från den bredaste delen. Lägg gifflarna med skarven nedåt på plåtar med bakplåtspapper
Nutellafyllda gifflar

Nutellafyllda gifflar

Nutellafyllda gifflar har blivit något av en favorit här hemma. Låt gärna gifflarna vara lite ”böjda”, dvs ge dom en liten krok
Gifflar med äpple

Gifflar med äpple

Jag gjorde gifflar där jag la en klick med smör/kanel/socker och sen en äppelklyfta på innan jag rullade ihop dem
Fyllda gifflar

Fyllda gifflar

Lägg gifflarna på bakplåtspapper eller smord plåt. Grädda 8-10 minuter tills gifflarna fått en gyllene färg
Gifflar

Gifflar

Att göra gifflar är inte svårt men de ser lite finare ut än vanliga vetebullar. Rulla ihop trekanterna till gifflar och lägg dem med skarven nedåt på kakplåtsklädda plåtar
Fars gifflar

Fars gifflar

Sporra ut 8 trekanter ur varje kaka och lägg en klick aprikosmarmelad på varje trekant och rulla ihop till gifflar