Getost recept

Chèvre chaud, gratinerad getost

Chèvre chaud, gratinerad getost

Lägg getosten på brödskivorna och ringla honung över osten, strö ev över ströbröd, placera på plåt och sätt in mitt i ugnen
Getost i kvadrat

Getost i kvadrat

Skär bort kanterna på getosten. 150 g getost. Sätt ugnen på 225 grader. Kavla ut de tinade smördegsplattorna till 10x30 cm
Vispad getost

Vispad getost

Det var soppa med bröd och den här GUDOMLIGT fantastiska getostkrämen med bröd till. Vispa getost, cream cheese och grädde i en matberedare tills det blir slätt, smaka av med salt och peppar
Marinerad getost med parmaskinka

Marinerad getost med parmaskinka

Ta bort mögelkanterna från getosten och dela den i mindre bitar. 200 g getost. Blanda oljan med vinäger och honung
Gratinerad getost med heta räkor

Gratinerad getost med heta räkor

100 g getost, exempelvis chèvre. 100 g getost, exempelvis chèvre. God morgon. Vill passa på att hälsa ett gäng nya läsare välkomna
Gratinerad getost

Gratinerad getost

Sedan lade jag upp getosten på en bädd av ruccola samt hade några hackade valnötter över, samt ett halvt fikon som tillbehör
Panerad getost med sallad

Panerad getost med sallad

En ensam kväll hemma betyder ofta getost i någon form för mig. Ikväll var maken i Stockholm och då passade jag på att testa att panera och steka getost
Varm getost toast med fikon

Varm getost toast med fikon

Varm getost macka med fikon och söt rödvinssås. Getosttoast. Gammal goding från "Mat Tina". 4 skivor chevre
Panerad getost sallad

Panerad getost sallad

Getost. Skär getost i ganska tjocka skivor. Vill man hålla nere kolhydraterna så byt ut ströbröd till mandelmjöl Getost
Marinerad getost med parmaskinka

Marinerad getost med parmaskinka

Lägg på getostrullen och strö pinje nötter över. 4 skivor bröd till toast, kantskurna, ca 200 g getost (chèvre), 12 skivor parmaskinka, blandsallad (finns ju färdigsköljd och klar i påsar och som även innehåller ruccola), färsk timjan, pinjenötter. ca 200 g getost
Bredbar getost* minus geten

Bredbar getost* minus geten

Idag blir det en bredbar getost* minus geten. En av storsäljarna på mina föräldrars restaurang för ett antal år sedan var den franska versionen av gratinerad getost, chevre chaud – gratinerad getost