Fredagskvällen var igår bokad för födelsedagsfest. Vi firade min sambo som fyller 25 år på måndag och jag tänkte att jag skulle göra något speciellt att bjuda på
Jag måste erkänna att jag är rätt såld på chokladmoussetårtor. Ni vet såna där som bara smälter i munnen, och även om de ofta är ganska mäktiga, så är det svårt att inte ta en sked till
En matig, enkel och fräsch sallad är bästa sommarmaten. Ni vet när vi var i Örebro och var på Ingeborgs och käkade en varm rödbetssallad med vaniljpäron, chevré och valnötter, som var galet god, tänkte jag direkt att det här måste jag fixa hemma
Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa formen. Blanda samman vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en skål. Vispa ägg och socker minst 5 minuter så att blandningen blir riktigt ljus och pösig
15-20 bitarBotten. 150 g smör3 dl strösocker1 dl kakao1 tsk vaniljsocker1/2 tsk salt2 ägg2 dl vetemjölSpänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant
Geletäcke. En frisk och härlig cheesecake, som är lätt att göra och går att förbereda och frysa. Vänta i såfall med att göra garnera med gelé till den dagen då cheesecaken ska serveras
Var tvungen att testa ett recept från Min goda sida, varifrån receptet nedan är kopierat. Passionsfruktstårta med choklad lät bara så gott, och det var det
Gör så här. Krossa digestivekexen och blanda dem med det smälta smöret. - Fördela kexmassan i en form med löstagbarkant (24-26cm i diameter), kom ihåg att lägga bakplåtspapper på bottnen
Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan grovt. Blanda ner kakao, ägg och hackad choklad. Häll smeten i en form med löstagbar kant, 24-26 cm i diameter, gärna med ett bakpapper fastklämt i botten