Smaka en bit så vet du om de är klara, köttet ska vara vitt och fast rakt igenom. Pastan blev verkligen en succé och vi var så taggade på den att vi glömde det vita vinet i kylen… Nu precis innan jag ska tillbaka till Sverige har mina tankar varit för mycket på allt annat än nuet
Vispa ihop den varma vätskan med resten av vinet. 7 dl halvtorrt mosserande vin, t. Värm 2 dl vin i en kastrull. 6 gelatinblad 7 dl halvtorrt mosserande vin, t
Blanda lök, de båda vinsorterna och olja i en bunke. vinbär. Lägg i vinbären och sjud cirka 5 minuter. 5 dl rött vin. 5 dl vittvin. 3 msk rödvinbärsgelé
Tillsätt buljongen, vinet och koka ett par minuter. Vin att rekommendera. 1,5 dl vittvin. 2 dl madeira vin. 3 dl rött vin. Koka madeira, rött vin, vatten och kalvfond, tills 4 dl återstår. 2 dl madeira vin
Tillsätt vin, resten av löken, vitpepparkorn och lagerblad. Biff Wellington, Potatis/palsternacksmos och rödvinsås ♥1. 1 msk madeira (ett vit vin). Rödvinsås 4 portioner. 3 dl gott rödvin (alt 2 dl rött vin och 1 dl portvin) 3 dl god Ox eller vildfond 2 schalottenlökar, hackade lite grovt. 1 tsk honung eller gele Färsk timjan Salt Smör Bryn hälften av löken i smör. 1 msk madeira (ett vit vin)
5 dl torrt vittvin. 5 dl torrt vittvin. DAGENS RECEPT 14-09-15. FIN LAXALADÅB. En aladåb är den idealiska bjudmaten för den värd eller värdinna som själv vill delta i kalaset
Det bör serveras svalt som alternativ till ett vittvin, gärna till stekt fisk eller kycklingsallad. Slå på vinet, smula med buljongtärningen och koka nästan torrt
buljongen (som nu bör se ut som gele). Brösten blev en smarrig kycklingwok med kokosmjölk, chili och citron och klubborna, skrovet och vingarna kryddade jag upp med rapsolja, spiskummin, paprika, salt och anchochili som jag sedan grillade i ugnen
Häll på vin, vatten, fond och lägg i morötter. 11 1/2 dl vittvin. 11 msk svartvinbärsgele. 1Röd vinbärsgelé. 1Efter grytan puttrat i 1 timme, lyft på locket och tillsätt grädde, soja och svartvinbärsgele. 1Servera grytan med potatispuré, vinbärsgele samt nykokt haricots verts