Gele vaniljsås recept

Frukttårta

Frukttårta

Gele. Blanda vaniljsåspulver med mjölk och vaniljsocker. Gele. 6 msk snabbvispad vaniljsås pulver (marsans). 1 dl och 2 msk gelesocker multi. Koka upp gelesocker med juice och låt puttra i 30 sekunder. Ringla gelen över frukterna och låt sedan stelna i kylen en stund, ca 30-60 min. 6 msk snabbvispad vaniljsås pulver (marsans). 1 dl och 2 msk gelesocker multi
sockerfri apelsin- och chokladtårta

sockerfri apelsin- och chokladtårta

Vaniljsås. Botten. Sätt ugnen på 175*C. Vispa ägg och sötningsmedel pösigt. Blanda torrvarorna. Häll hett vatten i äggsmeten och blanda sedan i mjölblandningen
Havtornsmousse kaka

Havtornsmousse kaka

Bred gelen över den stelnade kakan. Vispa upp vaniljsås till ett tjockt skum. Vänd i hop havtornssaften,äggsmeten, vaniljsåsen och färskosten med gelatinvätskan
Jordgubbspaj

Jordgubbspaj

Lättvispad grädde eller vaniljsås. Det här är nog en av de godaste pajer jag vet. Jag såg Monika Ahlberg göra den på tv och den såg fantastisk ut
Enkel vinbärskaka

Enkel vinbärskaka

Ät som den är eller med glass/grädde/vaniljsås. Då var det fortsättning på bakning med de röda vinbären
Drottningtårta

Drottningtårta

Vispa den kylskåpskalla vaniljsåsen med elvisp tills den blir riktigt tjock. 2,5 dl Valio Eila® laktosfri vaniljsås. 2,5 dl Valio Eila® laktosfri vaniljsås
Banantårta

Banantårta

Låt gelen kallna tills den blir trögflytande. Ös över banangelen på tårtan. 1 påse Ekströms kallrörda vaniljsås. 2 st geleatinblad. Vispa ihop en påse Ekströms vaniljsås ( kallrörd) med 2 dl kall mjölk. Blanda 1 dl gelesocker och 1 dl vatten i en gryta och låt det koka upp i 1 minut
Jordgubbstårta

Jordgubbstårta

I stället för grädde kan man servera vaniljsås. Hacka samman mjöl, socker, salt och smör till en grynig massa

Ett sött slut på fruktsäsongen

Servera med mjukrörd vaniljglass, vaniljsås eller lättvispad grädde. Mat & Dryck. Toppdelad. Ta vara på höstens frukt och bär och baka något riktigt gott
Fänkålsbavaroise med citrongelé

Fänkålsbavaroise med citrongelé

När du dragit såsen av värmen rör du i den ett tag innan du lyfter upp gelatinbladet och lägger det i vaniljsåsen
Vaniljbavaroise med lingon

Vaniljbavaroise med lingon

Du gör nu en klassisk crème anglaise, helt enkelt en vaniljsås som är basen i denna goda efterrätt. Lyft upp gelatinbladet ur sitt vatten och lägg gelatinet i vaniljsåsen
Klassisk plommonkaka

Klassisk plommonkaka

Servera med vaniljsås eller vispad grädde. Gjorde detta receptet från Hela Sveriges husman redan i somras, när vi hade färska plommon i trädgården
Fraisier classique

Fraisier classique

Du gör nu en klassisk crème anglaise, helt enkelt som en vaniljsås men med körvelblomssmak där vi bytt ut mjölken mot körveblomssirapen