Hallonheesecake med körsbär – syrlig ostkaka på klassisk digestivebotten med gräddad färskostfyllning smaksatt med vanilj och citronskal, garnerad med hallon och körsbär under skimrande bordellröd hallongelé
Men när jag testade en version där jag använd chokladganach i botten och med kaffebavaroise tyckte vi att den i och för sig goda chokladen var för hård och dessutom konkurrerade ut såväl kaffesmaken som körsbären
Körsbär har antiinflammatoriska egenskaper som liknar den i acetylsalicylsyra. Koka upp körsbären. 3 dl frysta, urkärnade surkörsbär. 3 dl frysta, urkärnade surkörsbär
Vissa frukter och bär innehåller ämnen med liknande aktivitet som acetylsalicylsyra, så undvik björnbär, blåbär, körsbär, dadlar, apelsiner, katrinplommon, hallon och jordgubbar
Vi har ju så fantastiskt fina lingon, tranbär, nypon, blåbär, hallon, jordgubbar, aronia, slånbär, körsbär, havtorn, hjortron, krusbär, kråkbär och rönnbär att fylla förråden med varje sommar/höst
Garnera kakan med hallon och körsbär. Drottningcheesecake – syrlig ostkaka på klassisk digestivebotten med gräddad färskostfyllning smaksatt med vanilj och citronskal, garnerad med hallon och blåbär under skimrande röd hallongelé
ankbröst med körsbärssås, en av våra favoriträtter. Såsen kommer från en AlltOmMat årgång 2005, där användes färska körsbär istället för marmelad, mer socker och mindre wasabi. 0,5 dl socker, den här gången blev det ljus muscovado 2 dl rött vin 1 dl portvin 1 burk körsbärsmarmelad. 1 burk körsbärsmarmelad
Kråkan serveras med konjakssås, pomme williams och rönnbärs- samt vinbärsgele. Vinet är körsbärsfruktigt med röda skogsbär i bakgrunden, ganska fruktigt men med inslag av undervegetation, cederträ och örter
Detta är ett elegant vin, med flera nivåer – är finns moreller, mörka körsbär, mogna plommon och lite svartvinbär blandat med en lätta rostade ekfatstoner, vinbärskärnor och örter och en lite pepprig eftersmak med inslag av kakao bitterhet
Använd urkärnade körsbär eller urkärnade färska persikor, skurna i mindre bitar. DAGENS RECEPT 14-09-30PLOMMON I GELÉRANDPlommon är härligt i olika efterrätter
* Plommon, körsbär, jordgubbar, hallon, m. Ärter och fläsk, sill och potatis, kams, sluring. I visthusboden kan vi såklart finna nedsaltat fläsk och sill