Gele cognac recept

Helstekt anka med sås

Helstekt anka med sås

Tillsätt soja, madeira, cognac, calvados eller sherry samt salt och peppar samt avsluta med lite söt gele
Pasta med ädelostsås & fläskfilé

Pasta med ädelostsås & fläskfilé

Salt, tabasco + några droppar cognac. Vispa och smaksätt såsen med cognac och tabasco. Salt, tabasco + några droppar cognac
Smakrika viltfärsbiffar med trumpetsvampsås

Smakrika viltfärsbiffar med trumpetsvampsås

smörgåsgurka) / 1-2 msk japansk soja / 1 msk worcheistersås / 1-2 tsk stark chilisås av tabascotyp / 0,5 dl sherry / 1 tsk cognac / 1 msk rosépeppar / svartpeppar från kvarn /stekskyn från biffarna. / 1 tsk cognac
Recept på god konjaks sås =)

Recept på god konjaks sås =)

Häll på cognac. 5 dl cognac. 5 dl cognac. Gjorde i helgen en god konjakssås här kommer receptet =). SÅS. 3 st charlottenlökar
Tournedos Löwander

Tournedos Löwander

Vänta med cognacen som tillsätts precis innan servering. Häll i cognacen strax innan servering så att smaken av cognac blir tydlig utan att smaka för mycket sprit
Kålpudding 2.0

Kålpudding 2.0

Tillsätt grädde och cognac. 3 msk vatten2 msk cognac eller calvados. Som vanligt på söndagar så blir det en husmansklassiker, dock i en uppdaterad version denna gång
Lakritsfestivalens festivalmeny

Lakritsfestivalens festivalmeny

cognacen. tänd eld på cognacen, om möjligt utan att elda upp köket. Hummerbuljong 1 st morot, skalad1 st palstenacka, skalad1/2 gul lök, finhackad2 msk kallpressad rapsolja 200 gram hummerskal, rostade i ugn 10 minuter på 200 grader2 msk tomatpuré10 st vitpepparkorn2 st lagerblad 4 msk cognac1dl vitvin1 l vatten3 dl gräddeSkär. 4 msk cognac

Juldagssupé med Ankbröst och mustig apelsinsås...

Kaffe och Cognac. Julen är över och jag pustar ut i soffan efter en kanonhelg med familj och vänner. Julafton firades med familjen i Göteborg med ett underbart hemlagat julbord
Franska fläskkotletter 11 propoints

Franska fläskkotletter 11 propoints

Svart vinbärsgele. Smält smör, rör ner mjöl och spä med grädde, soja, cognac, fond och ev lite vatten. 1/4 dl cognac. 1/4 dl cognac. Stek dem sedan klara i ugn 150grader tills innertempen blir ca 65 grader Smält smör, rör ner mjöl och spä med grädde, soja, cognac, fond och ev lite vatten

Trattkantarellsoppa

Smaksätt med gelé, salt och peppar och eventuellt en skvätt sherry eller cognac. 1. Ansa trattkantareller och gula kantareller