Ta upp gelatinbladen och smält dem i en kastrull på svag värme och blanda ner lite av äggsmeten. Häll den varma sockerlagen på äggulorna och vispa det tills det är fluffigt och avsvalnat
När all sockerlag är i, sänk hastigheten på vispen och låt vispa till marängen är kall. Det är viktigt att inte ha för hög hastighet på vispen när all sockerlag har hällts i, eftersom för hög friktion skapar värme och marängen kommer i så fall inte att svalna
Koka upp vatten och florsocker i cirka 5 minuter, samtidigt lägger du gelatinet i blöt. Lägg i gelatinbladen i sockerlagen och vispa i 5-8 minuter. 4 st gelatinblad
Lägg i gelatinet och rör tills det löst sig och sätt sedan att svalna något. 1,25 msk gelatinpulver. 12 msk solrosolja eller majsolja till formenLös gelatinpulver i 3,5 msk kallt vatten. Häll i sockerlagen och vispa kraftigt och länge med elvisp tills det liknar vispad grädde och är fast i konsistensen - ca 40 minuter
Normalt så är den typen av desserter till största delen baserade på grädde, ägg, socker, gelatin och någon smaksättning av frukt eller bär, varför det kanske känns som snudd på en omöjlighet att få till om man inte kan ha med vare sig mjölk (grädde) eller ägg
Vispa ihop sockerlag och gelatin när de är klara var för sig. Det är egentligen inte alls svårt att göra marshmallows men tänk på att sockerlagen är VARM