Gelatin sockerlag recept

Geléhjärtan

Geléhjärtan

Olja in formarna, och lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Rör ner i sockerlagen, tillsammans med arom och färg
Studenttårta

Studenttårta

Ta upp gelatinbladen och smält dem i en kastrull på svag värme och blanda ner lite av äggsmeten. Häll den varma sockerlagen på äggulorna och vispa det tills det är fluffigt och avsvalnat
Idag är ingen vanlig dag…

Idag är ingen vanlig dag…

När all sockerlag är i, sänk hastigheten på vispen och låt vispa till marängen är kall. Det är viktigt att inte ha för hög hastighet på vispen när all sockerlag har hällts i, eftersom för hög friktion skapar värme och marängen kommer i så fall inte att svalna
Gelégodis

Gelégodis

Ta sockerlagen från värmen och blanda i det smälta gelatinet, aromen samt några droppar färg. Lägg ner gelatinbladen i en skål med kallt vatten
Pärontårta med melongelé

Pärontårta med melongelé

Ta upp gelatinet och smält det i den heta sockerlagen under omrörning. Vispa äggulorna, häll på den varma sockerlagen
Äggfria maränger

Äggfria maränger

Koka upp vatten och florsocker i cirka 5 minuter, samtidigt lägger du gelatinet i blöt. Lägg i gelatinbladen i sockerlagen och vispa i 5-8 minuter. 4 st gelatinblad
Kokosbollar skumbollar

Kokosbollar skumbollar

Lägg i gelatinet och rör tills det löst sig och sätt sedan att svalna något. 1,25 msk gelatinpulver. 12 msk solrosolja eller majsolja till formenLös gelatinpulver i 3,5 msk kallt vatten. Häll i sockerlagen och vispa kraftigt och länge med elvisp tills det liknar vispad grädde och är fast i konsistensen - ca 40 minuter
Kockduell april 2014

Kockduell april 2014

Låt gelatinbladen rinna av något och vänd ner dem i den smälta chokladgrädden. Muddla jordgubbar, basilika, sockerlag och citronjuice i ett glas
En bra trerätters nyårsmiddag

En bra trerätters nyårsmiddag

Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Häll ner den kokande sockerlagen i en stråle i den vispade vitan. Tillsätt gelatinbladen, sila och kyl ner krämen
Björnbärsmousse

Björnbärsmousse

Normalt så är den typen av desserter till största delen baserade på grädde, ägg, socker, gelatin och någon smaksättning av frukt eller bär, varför det kanske känns som snudd på en omöjlighet att få till om man inte kan ha med vare sig mjölk (grädde) eller ägg
Polkagris Marshmallows

Polkagris Marshmallows

Tillsätt gelatinet och vattnet som gelatinet låg i när sockerlagen är klar. Ta av kastrullen från varämen och låt gelatinet glida ner försiktigt
Mjölk- och äggfri chokladsorbet

Mjölk- och äggfri chokladsorbet

Ta upp gelatinet och låt det vatten som finns kvar följa med. Koka en sockerlag av socker, honung och mineralvatten
Färska marshmallows med tuttifruttismak!

Färska marshmallows med tuttifruttismak!

Vispa ihop sockerlag och gelatin när de är klara var för sig. Det är egentligen inte alls svårt att göra marshmallows men tänk på att sockerlagen är VARM