Det som är extra viktigt med just denna cheesecake är att använda rumstempererade ingredienser, annars kan gelatinet klumpa sig om det blir kallt av ingredienserna
tsk gelatinpulver. Låt gelatinet svälla i kallt vatten (använder man ½. tsk gelatinpulver går det åt ca 1 ½. Smält gelatinet och blanda med ½. 3 gelatinblad eller 1 ½. 2 msk koncentrerad saft som smaksättning (eller motsvarande mängd alkohol om man inte vill ha smak)
Smält gelatinet och blanda med hälften av spriten. 3 gelatinblad. 2msk smaksättning/oblandad saft. Låt gelatinbladen svälla i vatten (minst 5 minuter). Tips för att smälta gelatinet är 1. Krama ur gelatinbladen från vatten, lägg tillbaks i skålen utan vatten och kör i micron 5-10 sekunder
Lägg Gelatinblad i blöt. Koka upp fruktkött och saft i kastrull låt sjuda i fem minuter. Pressa ut vatten ur gelatinbladen och låt smälta i bären/frukten
Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och smält dem på svag värme med LITE av vattnet. Rör ihop crème fraiche, philadelphiaost, rödlök, rom, citronskal och -saft till en kräm