Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Jag har alltid varit skeptisk till det här med sötningsmedel, men vill ändå testa fram recept som fungerar bra för Diabetiker och andra som har problem med blodsockersvängningar
Vispa i vaniljpulver och det sötningsmedel Du använder. Pannacotta med Vanilj 2 dl Grädde 1 blad Gelatin 1-2 tsk Honung eller Björksocker ½ krm Äkta Vaniljpulver Blötlägg gelatinet i kallt vatten, minst fem minuter. 1 blad Gelatin
Och eftersom denna är helt utan socker så kommer den heller inte smaka speciellt sött, en del väljer att tillsätta sötningsmedel i sina recept när det kommer till LCHF och vissa inte
Lägg gelatinbladen i blöt. Går bra att äta utan sötning, hallon är ju lite söta, räcker för oss iallafall, men vill man ha den lite sötare så är det bara att söta med något naturligt sötningsmedel
Tillsätt crème fraiche och vanilj samt smält gelatin och blanda väl. Honung var en viktig ingrediens i ryska köket och ett naturligt sötningsmedel långt innan socker blev lättillgängligt
Nu ska du smälta gelatinpulvret, det gör du enklast genom att hälla upp riktigt hett vatten i en liten skål, sätta ner din kopp med gelatinpulver där i, och röra tills det smält
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i tio minuter. Vill du inte använda björksocker så väljer du nån annan sötning, men jag tycker den ger minst bismak, om man nu tänker använda sötningsmedel
Vispa ner sötningsmedel och lägg i gelatin, rör runt så det löser sig. 1 gelatinblad. Lägg gelatinvladet i en skål med kallt vatten så det täcker, cirka 5 minuter. 1 gelatinblad Sötströ ca 1-2 msk