Pappa gav mej en bit älgstek och så spann jag vidare på det temat med sikrom, kallröktlax, pepparrot, rotfrukter, västerbottensost, rödbetor, havtorn, hallon och choklad och en Nordisk buffé var född
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter. Hacka laxen om den är kallrökt. varmrökt. Stjälp upp och garnera laxmoussen med lite färska örter eller rom vid servering
Garnera med laxen , lime o paprika hade jag, eller med en dillvippa. 2 gelatinblad. 100 g röktlax. Lägg gelatinet i kallt vatten, minst 5 min. Krama ur och smält gelatinbladen i 1 dl av grädden. 2 gelatinblad 2 dl grädde
Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i en kastrull på svag värme. Serveras med kallröktlax, rökt skinka eller renstek och grönsallad som förrätt eller på buffén
Krama ur gelatinet och smält det på låg värme tillsammans med en liten klick av fyllningen. Stek laxen i en stekpanna tills den är genomstekt och låt den svalna
Ta upp gelatinbladen och krama ur dem. Jag hade lite röktlax på denna gången. Blanda ner gelatinet i en mindre mängd av smeten först, och därefter i all smet
Lyft upp gelatinbladen ur vatten och krama ur dem lite. I kalla såser till rökt fisk eller räkröror. I soppor fungerar den också bra och testa att göra en gräslökspesto med västerbottenost och hasselnötter till den grillade laxen, mums
Den innehåller inget stadgande som gelatin eller agar-agar. Lägg plastfolie i terrineformen och klä den med resten av den kallröktalaxen så att de tunna skivorna ligger omlott