Gelatin mango recept

Mango mousse

Lös upp gelatin i lite hett vatten. Denna mango mousse passar bra till en indisk middag.  Blanda gelatinet och sockret i äggvitorna
Exotisk cheesecake med mango och kokos

Exotisk cheesecake med mango och kokos

Blötlägg gelatinet i en skål med kallt vatten tills det har mjuknat, låt rinna av väl. Precis innan servering, dekorera med några mangokuber, mangopuré och några myntablad
Moussetårta med choklad och mango

Moussetårta med choklad och mango

Smält gelatinbladen till mangomoussen enligt ovan. Blanda varm choklad och smält gelatin. Rör ner florsockret i mangopurén
Pannacottapaj med mango & passionfrukt

Pannacottapaj med mango & passionfrukt

Eftersom att jag inte använder gelatin i min bakning så körde jag på agar agar pulver. Igår bakade jag den här ljuvligt krämiga och goda pannacottapajen med smak av mango- och passionsfrukt
Moussetårta med choklad & mango

Moussetårta med choklad & mango

Rör ut lite av grädden i det smälta gelatinet för att det ska bli lättare att blanda med mangopurén. Blötlägg gelatinet i kallt vatten
Moussetårta med kokos och mango

Moussetårta med kokos och mango

Rör ner lite av mangopurén i det smälta gelatinet. Ta upp gelatinbladen, låt det vatten som finns i bladen vara kvar, krama inte ur
Cheesecake med mango & hallon

Cheesecake med mango & hallon

10 bitar 150 g digestivekex 125 g smör 525 g färskost 3 dl yoghurt 1/2 vaniljstång 1 krm salt 1 citron 6 blad gelatin 1 1/2 dl kallt vatten 1 dl socker Dekoration 70 g mosad mango 1 mango skuren i bitar färska hallon färska myntablad Lägg till i inköpslistan
No bake mango cheesecake

No bake mango cheesecake

Vänd snabbt ner gelatinet och mangobitarna i ostmassan. Mangospegel. 12 tsk gelatinpulver (motsvarar 4 gelatinblad). 1200 g fryst mango, i bitar. 11,5 tsk gelatinpulver. 11,5 dl koncentrerad mangojuice. 1Cheesecake1 paket Savoiardikex, så kallade Ladyfingers 2 tsk gelatinpulver (motsvarar 4 gelatinblad) 2 msk vatten, kallt 300 g Philadelphia färskost 2 dl vispgrädde 1,5 dl strösocker 200 g fryst mango, i bitar. 1Mangospegel1,5 tsk gelatinpulver 1,5 dl koncentrerad mangojuice 0,5 dl kokhett vatten. Lägg gelatinen i en liten skål och tillsätt 2 msk kallt vatten. Mikra snabbt gelatinen ca 10 sekunder eller tills den har smällt. Vispa ner gelatinet i mangojuicen och låt stå i ca 5 minuter
Moussetårta med choklad och mango

Moussetårta med choklad och mango

Smält gelatinbladen till mangomoussen enligt ovan. Blanda varm choklad och smält gelatin. Rör ner florsockret i mangopurén

Maskrosmarmelad m mango

Ta bort kastrullen från värmen och rör ner citronskal, gelatinet o mangon. Smält gelatinet i en kastrull el i micron
Studenttårta

Studenttårta

Blanda ägg- och gelatinblandning med mangomos, grädde och matlagningsyoghurt. Ta upp gelatinbladen och smält dem i en kastrull på svag värme och blanda ner lite av äggsmeten
Påskmoussetårta

Påskmoussetårta

Smält gelatinbladen till mangomoussen enligt ovan. Blanda varm choklad och smält gelatin. Mangomousse. Ta ½ dl av purén, rör ner i det smälta gelatinet
Mangopannacotta med passionsfrukt

Mangopannacotta med passionsfrukt

Pannacotta är en favorit-efterrätt hos barnen och det är ju så otroligt enkelt att göra, framför allt när man använder gelésocker och inte gelatin