Ta från värmen och låt gelatinet smälta däri. 12 gelatinblad. 1Blötlägg gelatinbladen 5 minuter i kallt vatten. 1Rör ner det smälta gelatinet i gräddsmeten och vänd sist ner uppvispade äggvitor
Jag har använt frysta hallon i detta recept, och de bör enligt lismedelsverket kokas upp. Här ser ni en hallonpannacotta som är sötad med sötningsströ (jag väljer sötströ/sukrin eller liknande) och innehåller agar agar istället för gelatin
Som bas har jag blåbär (jag körde frysta) och grädde. Igår gjorde jag en liknande variant av min hallonpannacotta fast med blåbär - en blåbärspannacotta utan gelatin
Eftersom vi hade några icke-köttätare gjorde jag moussen på veggel istället för gelatin och så dubblade jag receptet, vilket räckte fint för nio personer
gelatinblad. Ställ bort kastrullen ifrån värmen och lägg i gelatinet, se till så det löser sig. Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten i ca 5 minuter. 1/2 dl frysta blåbär, tinade. 1 st gelatinblad. 1/2 dl frysta blåbär, tinade
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Fryst tårta kan garneras direkt när den tas ur frysen. Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull
Låt cirka en deciliter av jordgubbspurén koka upp och smält gelatinbladen i purén. Blanda noggrant och blanda i resten av gelatinbladen i jordgubbspurén
Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i grädden. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Krama ur vattnet ur gelatinet och rör ner dem i den varma bärsåsen
Lägg alla gelatin blad i blöt i kallt vatten. Sila sedan detta så du blir av alla frön och får en slät och fin purè tyvärr glömde jag att väga de frysta hallonen så jag vet inte hur mycket jag tog för att få denna purèn
Blanda bär och gelatin i gräddet under omrörning. ca 100 g frysta blåbär eller andra av dina favorit bären. 250 frysta bär. 4 gelatinblad eller 2 tsk gelatinpulver. Lägg under tiden gelatinen i en liten skål och blanda med 1-2 msk kallt vatten. ♦—♦—♦—♦—♦—♦—♦—♦—♦—♦—♦—♦ ¯¯ ♥ ¯¯ ♦—♦—♦—♦—♦—♦—♦—♦—♦—♦—♦—♦ ca 100 g frysta blåbär. 250 frysta bär. 4 gelatinblad eller. 2 tsk gelatinpulver