Gelé syltsocker recept

145 Spara
Rönnbärsgelé med äpple

Rönnbärsgelé med äpple

Gör geléprov. Gelén blev jättegod och vacker att titta på. 1 liter rönnbär (eller något mindre)0,5 l vatten2 urkärnade äpplen, skalade och i bitar0,5 kg syltsocker (eller efter smak)Koka rönnbär och äppelbitar i vattnet, ca 10 min eller tills bären och frukten kokat sönder. 0,5 kg syltsocker
2 Spara
Nypongelé

Nypongelé

2 dl Nypongelé – läckert höstigt orangeröd gelé av färska nypon. Rosenbladsgelén jag gjorde i somras blev en riktig succé här hemma
8 Spara
Svartvinbärschutney

Svartvinbärschutney

Och koka gelé är inte min grej, det brukar aldrig stelna. ½ dl syltsocker. Förresten har jag inte provat göra gelé sen syltsockret gjort sitt intåg
6 Spara
Rönnbärsssylt

Rönnbärsssylt

ca 375 g syltsocker eller strösocker + 2 tsk fruktpektinpulver. Skölj bären och koka upp dem på medelvarm platta
1 Spara
Svartvinbärssylt med vanlij

Svartvinbärssylt med vanlij

Massor av vinbär, persilja, dill, hallon, rabarber, bondbönor mm har hunnit bli sylt, gelé och marmelad, nedhackat och infryst inför den stundande hösten och vintern
0 Spara
Blåbärstårta

Blåbärstårta

Skeda över gelé. 250 gram syltsocker , eller 2 dl färdig sylt. 10-12 bitar. 1. Kör alla ingredienser till degen till en smulig massa i matberedare
106 Spara

Svartvinbärsgelé

Häll upp gelén på väl rengjorda burkar. 10 dl syltsocker per liter avrunnen saft. Måtta upp vattnet i en kastrull och koka bären tills de har mosats, cirka 15 minuter
20 Spara

Vinbärsgelè

Ös upp geléet på varma väl rengjorda små burkar. 9 dl syltsocker per liter avrunnen saft. 1.  Skölj vinbären noga, men de behöver inte repas
0 Spara

Apelsingelé

Syrligt och gott till gräddiga desserter och ostar eller som tillbehör till brunchen. Ingredienser Recept för ca 1-1,5 kg gelé 0,5 kg apelsiner, gärna ekologiska 4 dl vatten 0,5 kg syltsocker Tillagning Tvätta apelsinerna noga och skär bort det yttersta skalet en av apelsinerna
Sökförslag och sidor