Gelé syltsocker recept

135 Spara
Rönnbärsgelé med äpple

Rönnbärsgelé med äpple

Gör geléprov. Gelén blev jättegod och vacker att titta på. 1 liter rönnbär (eller något mindre)0,5 l vatten2 urkärnade äpplen, skalade och i bitar0,5 kg syltsocker (eller efter smak)Koka rönnbär och äppelbitar i vattnet, ca 10 min eller tills bären och frukten kokat sönder. 0,5 kg syltsocker
44 Spara
Fläderblomsgelé

Fläderblomsgelé

Sila av, häll i en kastrull tillsammans med citronsyra och syltsocker. Häll upp i små burkar eller geléglas
6 Spara
Jordgubbstarteletter

Jordgubbstarteletter

För de som är mer vana vid det svenska språket är det alltså mördegs formar fyllda med vaniljkräm, färska jordgubbar och det hela täcks med en gelé som man smaksätter med vanilj, citron och lime, fast på Franskt vis
4 Spara
Rabarber- och hallonsylt med chiafrön

Rabarber- och hallonsylt med chiafrön

Chiafrön bildar vid kontakt med vätskor en gelé, vilket gör att de tillsammans med lite vätska kan användas som ersättning för ägg i kakor och bakverk
2 Spara
Kanelgubbens Morotsmarmelad med ingefära

Kanelgubbens Morotsmarmelad med ingefära

8 dl syltsocker. 8 dl syltsocker. Såg detta smarriga recept på kanelgubbens (min brors) facebook sida ikväll, lät så gott så måste testa och även dela med mig till er av
2 Spara
Nypongelé

Nypongelé

Rosenbladsgelén jag gjorde i somras blev en riktig succé här hemma. Men det borde gå att göra härlig gelé av fler saker såsom nypon
1 Spara
Helgmeny tips och recept vecka 5 lördag 31 januari och söndag 1 februari!

Helgmeny tips och recept vecka 5 lördag 31 januari och söndag 1 februari!

Rör i gelé, fond, balsamvinäger, grädde och créme fraiche. tycker det med syltsocker är så fiffigt istället för en massa pektin och annat
1 Spara
Nypongelé

Nypongelé

Rosenbladsgelén jag gjorde i somras blev en ricktig succé här hemma. Men det borde gå att göra härlig gelé av fler saker såsom nypon
0 Spara
Snabb och enkel sylt på röda vinbär

Snabb och enkel sylt på röda vinbär

Jag är inte speciellt förtjust i att äta röda vinbär som de är men jag tycker att de är goda att använda till saft, sylt och gelé
16 Spara
Gelé på röda vinbär

Gelé på röda vinbär

Vi körde med syltsocker men tog lite mindre än receptet, och det blev fin gelé ändå. Då kom vi på att vi kunde göra gelé, vilket är jättegott till höstens mustiga köttgrytor eller viltstek, men även till kyckling eller ost och kex
6 Spara
Egen hemkokt gelé på vindruvan Boskoop Glory

Egen hemkokt gelé på vindruvan Boskoop Glory

Syltsocker,. och på dem har jag nu kokat en egen gelé. Gelé på vindruvor. om gelén inte rinner ihop är den klar, annars koka lite till,
15 Spara
Åsa's Rabarbermarmelad - på Ilvas kakor!

Åsa's Rabarbermarmelad - på Ilvas kakor!

De innehåller mycket pektin, ett naturligt geléämne, vilket behövs för att marmeladen ska tjockna. Hua, tänker ni säkert nu - använder hon sådantdär syltsocker fullt med kemikalier
10 Spara
Lingonsylt - Klassiskt krösamos

Lingonsylt - Klassiskt krösamos

Även till steken föredrar vi lingonsylt istället för gelé. 1,25 dl syltsocker. 1,25 dl syltsocker. Klassisk lingonsylt eller som vi säger krösamos är gott till många svenska husmansrätter, även till pannkakor äter jag hellre lingonsylt än annan bärsylt
10 Spara
Smarrig päronmarmelad med ingefära & valnöt

Smarrig päronmarmelad med ingefära & valnöt

geléprovet(se nedan). Geléprovet. Om geléet inte flyter ihop igen är. 10 dl syltsocker. Även geléet kan behöva 2-3 dygn. 10 dl syltsocker
8 Spara
Svartvinbärschutney

Svartvinbärschutney

Och koka gelé är inte min grej, det brukar aldrig stelna. ½ dl syltsocker. Förresten har jag inte provat göra gelé sen syltsockret gjort sitt intåg
6 Spara
Rönnbärsssylt

Rönnbärsssylt

ca 375 g syltsocker eller strösocker + 2 tsk fruktpektinpulver. Skölj bären och koka upp dem på medelvarm platta
4 Spara
Svartvinbärsmarmelad med whisky och vanilj

Svartvinbärsmarmelad med whisky och vanilj

Häromkvällen, när jag var ensam hemma, fick jag lust att koka lite marmelad och gelé. 5 dl syltsocker. 5 dl syltsocker
3 Spara
Rabarber och jordgubbsmarmelad

Rabarber och jordgubbsmarmelad

Geléprovet. Om geléet inte flyter ihop igen är det färdigkokt. Även geléet kan behöva 2-3 dygn innan det stelnar. 4 dl syltsocker
3 Spara
Nougat- och mascarponemousse med apelsinchutney och kaffegelé

Nougat- och mascarponemousse med apelsinchutney och kaffegelé

Kaffegelé. Ställ tillbaka kopparna i kylen för att gelén ska stelna helt. Kaffegelé. Koka vaniljstång, frön, apelsinklyftor, apelsinsaft, syltsocker i en kastrull 2 min. 125 g syltsocker
0 Spara
Apelsingelé

Apelsingelé

Recept för ca 1-1,5 kg gelé. 0,5 kg syltsocker. 0,5 kg syltsocker. Syrligt och gott till gräddiga desserter och ostar eller som tillbehör till brunchen
0 Spara
MankerBeer and Food: Humle- och krusbärsmarmelad till Centennial IPA och Yeti

MankerBeer and Food: Humle- och krusbärsmarmelad till Centennial IPA och Yeti

2dl syltsocker. 2dl syltsocker. Ja så tokigt det låter så är det faktiskt sant. Jag gjorde igår en krusbärsmarmelad och hade i lite överbliven humle och det blev ta mig tusan fantastistk
0 Spara
Skördetid i köksträdgården

Skördetid i köksträdgården

spännande recept på en rosengelé som jag gärna vill dela med mig av.  Rosengelé som - gott och enkelt. RECEPT på Annas Rosengelé 
0 Spara
Svartvinbärssylt med vanlij

Svartvinbärssylt med vanlij

Massor av vinbär, persilja, dill, hallon, rabarber, bondbönor mm har hunnit bli sylt, gelé och marmelad, nedhackat och infryst inför den stundande hösten och vintern
0 Spara
Päronmarmelad med valnötter

Päronmarmelad med valnötter

Gör geléprovet(se nedan). Geléprovet. Om geléet inte flyter ihop igen är det färdigkokt. Även geléet kan behöva 2-3 dygn innan det stelnar. 10 dl syltsocker
0 Spara
Blåbärstårta

Blåbärstårta

Skeda över gelé. 250 gram syltsocker , eller 2 dl färdig sylt. 10-12 bitar. 1. Kör alla ingredienser till degen till en smulig massa i matberedare
102 Spara

Svartvinbärsgelé

Häll upp gelén på väl rengjorda burkar. 10 dl syltsocker per liter avrunnen saft. Måtta upp vattnet i en kastrull och koka bären tills de har mosats, cirka 15 minuter
51 Spara

Vinbärsgelé på vita, röda eller svarta vinbär

Är du osäker om vinbärssaften kommer att stelna till gelé kan du göra pektinprov. Kan du sedan dra ett streck som inte flyter ihop är gelén tillräckligt fast och klar
27 Spara

Havtornsgelé

2 dl syltsocker. Hetta upp saften och rör försiktigt ner lite socker i taget. Minska på värmen när blandningen börjar koka
21 Spara

Snabbaste rödavinbärsgelén

Snabbaste rödavinbärsgelén. På dem gjorde jag bland annat rödavinbärsgelé. Snabbaste rödavinbärsgelén . Häll till sist i gelésockret och låt allt sjuda i knappt en minut
15 Spara

Vinbärsgelè

Ös upp geléet på varma väl rengjorda små burkar. 9 dl syltsocker per liter avrunnen saft. 1.  Skölj vinbären noga, men de behöver inte repas
2 Spara

Visste ni detta om socker?!

Gelésocker. Syltsocker. Err socker med tillsatt geleringsämne, som kan användas istället för gelatin i till exempel pannacotta och som gelé överst på en tårta
1 Spara

Rabarber- och jordgubbsmarmelad

Gör geléprovet (se längre ned hur du gör). Geléprov. Geléprov, eller marmeladprov som det också kallas, innebär att man testar marmeladen (eller gelén) för att se om den är färdig
1 Spara

Gretas bärtårta med vaniljfromage

Gelé. Låt kallna så att geléet börjar tjockna. Gelé. Tillsätt syltsocker och låt koka ytterligare 2 minuter. Skeda gelé över den dekorerade tårtan och låt den stå i kylskåp ca 40 minuter. 2 1/4 dl syltsocker
1 Spara

Citron och päronmarmelad med valnötter

Gör ett geléprov genom att kyla ett tefat i frysen. Om geléet inte flyter ihop igen är det färdigkokt. När gelén är färdigkokt skummas den
1 Spara

Pannacotta med nypongelé

Blanda vatten, nypon och syltsocker i en kastrull. Nypongelé. Nypongelé. 1 dl syltsocker. Lägg gelatinbladen i kallt vatten, minst 15 minuter
1 Spara

Sherrysyltade körsbärshalvor

 Med lite gelatin i blir de en vacker gelé på panna cotta, cheesecake, tårta, limetarte. Om jag hade använt syltsocker hade jag inte behövt fundera på det
0 Spara

Apelsingelé

Ingredienser Recept för ca 1-1,5 kg gelé 0,5 kg apelsiner, gärna ekologiska 4 dl vatten 0,5 kg syltsocker Tillagning Tvätta apelsinerna noga och skär bort det yttersta skalet en av apelsinerna. ] ca 1-1,5 kg gelé. 0,5 kg syltsocker
0 Spara

Sherrysyltade körsbärshalvor

 Med lite gelatin i blir de en vacker gelé på panna cotta, cheesecake, tårta, limetarte. Om jag hade använt syltsocker hade jag inte behövt fundera på det