Mixa lök, vitlök, gurka och paprika med tomater, olivolja och vinäger till en slät soppa. Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, om lämpliga tillbehör serveras
Servera med vitlöksbröd eller vitlökskrutonger. Soppan såg ut som kräk i en skål och smakar som nått man borde ha till tacos som tillbehör, inte något man vill äta som huvudrätt
Till jordgubbsgazpachon hade vi ett fröknäcke med färskost smaksatt med ramslök. I senaste numret av Lantliv Mat & Vin finns ett recept på en Jordgubbsgazpacho av systrarna Eisenmann, det receptet som jag fastnade i direkt när jag öppnade magasinet
Först blev vi bjudna på en kall Ärtgazpacho. Jag har haft en del att göra med Findus på sistonne (det här med woktävlingen bland annat) och när de frågade om jag hade lust att följa med ut och titta på ärtskörden i Skåne hoppade både jag och Chrisse på
Går ut på att ni ska skicka recept och bilder på fyra rätter med fokus på smakrika vegetariska råvaror med kött, fisk eller fågel som ett tillbehör eller en helt vegetarisk rätt där en blender underlättar arbetet i köket