Ganache med konjak recept

Vit chokladmousse med ganache och hallon

Vit chokladmousse med ganache och hallon

Vispa slätt och tillsätt konjaken. Häll upp i glas över ganachen, toppa med hallon. Ganache. Ganache. 1 dl grädde1 1/2 msk honung65g mörk choklad 70%, hackad60g mjölkchoklad, hackad2 msk konjakhallon. Häll upp ganachen i 4 glas. Täck med plast och låt stå i rumstemperatur i ca 1 h
Chokladtårta i fyra lager

Chokladtårta i fyra lager

glaseringsganache. Smält smör och choklad med sockret. hall i konjak och espresseo. Ganache. Slå en liten del av den varma gräddmjölken över äggsockret och häll sedan tilbaka det i kastrullen med resten av gräddmjölken
"Halv åtta hos mig", desserten

"Halv åtta hos mig", desserten

Chokladmousse med ganaché. Vispa slätt och tillsätt konjak efter smak (jag tar väldigt lite eftersom att jag bara vill ha en liten hint av smaken)
Romtryfflar

Romtryfflar

Först gör man en ljuvligt krämig ganacheäven kallat klassisk chokladtryffel, enligt konstens alla regler vilket visade sig vara lättare än jag trott, beväpnad med en stavmixer

Ljus chokladmousse med ganache

Vispa slätt och tillsätt konjak eller grädde. Koka upp grädde och honung till ganachen, häll över chokladhacket

Jag vill göra Ganache

Chokladmassan kan sedan smaksättas med allt ifrån kryddor, whisky, konjak eller punsch till lakrits eller mint

Ljus chokladmousse med ganache

Vispa slätt och tillsätteventuellt konjak. Fördela ganachen i fyra glas. Täck med plast och låt ståi rumstemperatur minsten timme