Vispa slätt och tillsätt konjaken. Häll upp i glas över ganachen, toppa med hallon. Ganache. Ganache. 1 dl grädde1 1/2 msk honung65g mörk choklad 70%, hackad60g mjölkchoklad, hackad2 msk konjakhallon. Häll upp ganachen i 4 glas. Täck med plast och låt stå i rumstemperatur i ca 1 h
glaseringsganache. Smält smör och choklad med sockret. hall i konjak och espresseo. Ganache. Slå en liten del av den varma gräddmjölken över äggsockret och häll sedan tilbaka det i kastrullen med resten av gräddmjölken
Imorgon på kladdkakans dag firar jag med en av favoriterna – en kaka toppad med en kryddstark mjölkchokladsganache och pepparkakor doppade i vit choklad
Först gör man en ljuvligt krämig ganacheäven kallat klassisk chokladtryffel, enligt konstens alla regler vilket visade sig vara lättare än jag trott, beväpnad med en stavmixer