Denna gången blev det en vaniljglass efter ett recept jag hittade hos Kryddburken. Igår åkte Kitchen Aiden fram igen, denna gången med glassmaskinen på
Mitt förra försök att göra glass var inte direkt lyckat då smeten aldrig ville frysa. Därför kände jag nu då jag hade äggulor över och vaniljstänger hemma att det var dags att göra ett nytt försök
Äkta Gammaldags (laktosfri) Jordgubbsglass 4 port. 1 liter rensade och mosade jordgubbar (om du bara vill ha äkta vaniljglass struntar du i dem. 1 liter rensade och mosade jordgubbar (om du bara vill ha äkta vaniljglass struntar du i dem
Då var det enkelt att välja vaniljglass gjord på ljust muscovadosocker som bas. Vaniljglass på ljust muscovadosocker med pepparkakskryddad mjölkchokladtryffel Glassmet 4 deciliter grädde 2 dl gammaldags mjölk 1 vaniljstång 4 äggulor 1,5 dl ljust muscovadosocker Vispa äggulorna och muscovadosockret pösigt. 2 dl gammaldags mjölk
Den glass vi har gjort flest gånger i sommar är vaniljglass, för det mesta precis som den är men ibland med dulce de leche och pecannötter (som på bilden ovan)
Fyllig vaniljglass på råsocker och äkta vaniljstång. En viktig upptäckt för mig - bättre sent än aldrig Min bästa vaniljglass, med karamelliserade macadamianötter och dulche de leche 5 äggulor 1,5 dl råsocker 3 dl vispgrädde 3 dl gammaldags mjölk 1 vaniljstång Hetta uppp grädde, mjölk och ituskuren vaniljstång i en kastrull. 3 dl gammaldags mjölk
Den här kakan hör till den självständiga sorten som trivs väldigt bra på egen hand, men den tackar inte heller nej till sällskap i form av en klick grädde eller vaniljglass
Servera kladdkakan ihop med gammaldagsvaniljglass eller vispad grädde och kanel. Den här goooooda och saftiga kladdkakan som bäst avnjutes med kanel och grädde, vaniljsås eller vaniljglass