Häll över såsen och till sist den rivna osten. 600g sejfilè 1 tsk salt 100 g skalade räkor 100 g crabsticks 2 msk smör 3msk vetemjöl 4 dl fiskbuljong (tärning+vatten) 1 äggula 1 dl grädde 1 msk citronsaft 100 g riven ost salt, peppar Gör såhär. 100 g riven ost
Som mjölk använde jag gammaldags mjölk. Det här är första gången jag provar att göra egen ost. Jag tänkte försöka göra en ost som ska bli halvhård och den kommer att ta ungefär en månad att bli färdig
Min visp är en handvisp för jag gillar att vara lite gammaldags av mig. Passar bra att använda till crêpes och då kan du fylla dem med tärnade skinbitar eller en god tärnad ost
7 dl gammaldagsa idealmakaroner. 200 gr lagrad riven ost. Strö på osten, sätt in mitt i ugnen i 200 gr i ca 45 minuter. 7 dl gammaldagsa idealmakaroner. 200 gr lagrad riven ost
Västerbottensosten sätter extra smak och soppan blir riktigt fyllig. ½ dl riven Västerbottensost. Pressa eller mixa broccolin och rör sen ner ost, räkor och kräftstjärtar
Hacka den gula löken och grovriv osten. Sprid över ungefär hälften av osten och blanda runt alltihop. Sprid över resten av osten och pudra lätt över med grillkrydda
Blanda alla torra ingredienser och rör ner den rivna osten. Rosta gärna skivorna eller smörstek dem i en stekpanna, brödet får mer smak då än om man äter det kylskåpskallt
Tillsätt mjölk, korv och ost, rör samman så allt ordentligt blandas. Matiga ostscones 12 st. 100 g fintärnad lagrad prästost (eller annan lagrad ost). 100 g fintärnad gammaldags enrisrökt korv eller salami). Matiga ostscones 12 st. 100 g fintärnad lagrad prästost (eller annan lagrad ost). 100 g fintärnad gammaldags enrisrökt korv eller salami)
Vill du göra en lite festligare variant så finns recept på en baconlindad renfärslimpa i min kokbok ”Gammaldagshusmanskost på nytt sätt – Recept och tips för glutenfri LCHF och Paleo”