Börja med att lägga grädde och mjölk i en kastrull. 2 dl standardmjölk. 2 dl standardmjölk. Igår åkte Kitchen Aiden fram igen, denna gången med glassmaskinen på
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 1 1/2 dl Vetemjöl 4 dl mjölk (3 %) 4 st Ägg 2 msk Strösocker salt (en nypa)
Med ekologisk, gammaldagsmjölk från Hjordnära, en klick smör, oraffinerat socker och ekologiskt grötris gjorde jag denna gång min risgrynsgröt på ett lite annorlunda vis än jag brukar
Rör ned mandeln i smeten,tillsammans med mjölken. 1½ dl mjölk. Mal mandeln. Vispa ägg och socker. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsockret och tillsätt det
Dessa semlor blir lättare och porösare om de bakas med mjölk. Lös upp jästen i mjölken. 1 1/2 dl mjölk. Värm mjölken till 42 grader. Sätt ugnen på 200 grader och pensla bullarna med vispat ägg eller mjölk. 1 ägg 1 1/2 dl mjölk