Skala och klyv löken. Stoppa in persiljan, löken och citronen i buken. 1 gul lök. 2 färska kycklingar 1 stor knippa persilja 1 gul lök 1 citron 50 g smör 5 dl hönsbuljong 3 dl vispgrädde salt och malen vitpeppar
Toppa med finskuren salladslök vid servering. Blanda 2 msk god majonnäs, 1 msk vanlig senap (typ Slotts), 1 1/2 msk dijonsenap, 1 msk gammaldags dijonsenap (grovkornig), 1 msk strösocker, och 1 msk citronsaft. Skär en förpackning (420 g) väl avrunnen femminuterssill i mindre bitar och vänd ner i såsen tillsammans med det finskurna gröna på en salladslök. 1 msk gammaldags dijonsenap. 1 st salladslök
Här hittar du även recept på min pumpasoppa från Gammaldags husmanskost på nytt sätt. Pannbiff med lök räknas som en av favoriterna bland svenskarnas husmanskost
Skölj purjolöken och skär den i strimlor. Hacka löken fint och tärna falukorven. Fräs purjolöken, löken och falukorven i en rymlig kastrull ett par minuter
Gammaldags, Svensk Husmanskost när den är som bäst. Gammaldags Grytstek Högrev med ben ca 750 gram 1 Morot 2 gula Lökar 2 Lagerblad Havssalt och nymald Vitpeppar 10 Vitpepparkorn 5 Kryddpepparkorn 2 msk Smör 2 dl Vatten Bryn högreven gyllenbrun på båda sidor i smör i en stekgryta, krydda
Finhacka den gula löken och skär skinkan i små tärningar. Tillsätt makaroner, 1 tsk salt, och pressa i vitlöken. 2 gul lök (200 g). 5 dl Kungsörnen gammaldags makaroner. 1-2 klyftor vitlök