Njut av en riktigt gammaldags mattradition. Kippers med Löksås och kokta Morötter 1 Kipper 1 gul Lök 1 dl Grädde ½ dl Crème Fraiche 2 msk Smör Havssalt och nymald Vitpeppar Några korn Råsocker 1 Morot Skiva löken grovt, fräs i smöret utan att ta färg. 1 gul Lök
1 gul lök. 2 färska kycklingar på 1 1/4-1 1/2 kg 1 gul lök. En riktig söndagsmiddagsklassiker från förr. Snudd på identisk med rätten från mitt första restaurangminne
Finhacka purjolöken och den gula löken, lägg ned i stekpannan tillsammans med korven och skinkan, rör om i ett par minuter och häll sedan ned i grytan, riv ned lite muskotnöt och rör om
Inkokt makrill cirka 1,5 kilo hel, urtagen makrill Lag 2 liter vatten 2 msk salt 2 lagerblad 8 kryddpepparkorn 10 vitpepparkorn 1 gul lök, skalad och klyftad 2 msk ättikssprit en grabbnäve dillklvistar Häll alla ingredienser till lagen i en rymlig kastrull. Dillsås 3 msk smör 3 msk vetemjöl 5 dl gammaldags mjölk salt och vitpeppar 0,5 kruka dill, hackad Smält smöret i en kastrull. 1 gul lök. 5 dl gammaldags mjölk
1 liten gul Lök. 2 dl Gammaldags Mjölk. 1 liten gul Lök. 2 dl Gammaldags Mjölk. Smakrik soppa. Dagens väder är inte kul alls, så därför kommer ett inlägg till att värma sig med
Vill du göra en lite festligare variant så finns recept på en baconlindad renfärslimpa i min kokbok ”Gammaldags husmanskost på nytt sätt – Recept och tips för glutenfri LCHF och Paleo”