Det här är en av få fiskar som ska LÅNGKOKAS. Du måste beställa laken hos din fiskhandlare, det är väldigt ont om dem nuförtiden då isarna inte ligger så länge (klimateffekten
Jag insåg att det bästa jag kan göra med äggvitorna är att använda dem till fisk. Genom att så att säga para täcket på coccoterna med min klassiska fisksås, och varsamt ugnsbakade torskfiléer, fick jag en gratäng som var så god att jag tappade behärskningen och i smyg slickade fatet rent från sås
Jag uppfann och lagade denna goda fiskrätt i onsdags, och jag vill verkligen dela med mig av. Det kanske inte låter särskilt upphetsande, men tro mig - när du tillagat sejfiléerna i ugn, ömsint omhuldade av en gräddig, vitvinsdoftande spenatstuvning som de sista minuterna beströs med generösa mängder nyriven parmesanost - då reviderar du nog din syn på både fisken och de frysta grönsakerna
Olika sorters benbuljong från Gammaldags husmanskost Foto Mikael Eriksson. Buljonger från kyckling, nöt, vilt, lamm, fläsk, fisk och skaldjur innehåller naturligt kollagen
Recept på riktigt gammaldags, Inlagda Rödbetor kommer senare. Vegetariska läckerheter Ibland blir jag sugen på helt vegetarisk mat, som motvikt till allt kött och fisk jag äter i vanliga fall
Först funderade jag på att blanda en smet och steka någon sorts fiskbiffar, men det föll på den totala bristen på inspiration vad gällde tillbehör till sådana
Har kvar en burk i frysen, den kommer att bli sås till en god fiskrätt framöver. När jag gjorde fisksoppa, så kokade jag fint strimlad morot och fänkål mjuka i lite fiskbuljong
För den som vill kommer jag också att berätta hur en Wonderbag fungerar och göra lite reklam för min och Annika Dahlqvists kommande kokbok som släpps i dagarna, Gammaldags husmanskost på nytt sätt