Vill du köpa min kokbok Gammaldags husmanskost så finns den här. Gör din egen färskost. Färskosten med varmrökt regnbåge från Börtnan hade jag beställt hos Osterian af Jemtland, den blev väldigt bra till de nya frökexen med nässla, libbsticka och vitlök
Just nu finns inte så mycket tid till nyskapande av midsommarmat, då jag håller på med korrekturläsning av Gammaldags husmanskost, samtidigt som förberedande arbete pågår inför min nya kokbok med Lars-Erik Litsfeldt
Riktigt kul att jag som kör så mycket med gammaldags mat nu är trendig. Vassle blir biprodukten när man gör min goda färskost, bara att frysa in i en istärningslåda och ta fram eftersom
gammaldags mjölk. Låt mjölken koka upp. Lägg i citronsaft eller vinäger och salt och rör om. Om du vill kan du lägga i smaksättare och röra om, annars låter du bara mjölken koagulera i cirka 5 minuter