Gambas recept

Gambas al Ajillo

Gambas al Ajillo

Gambas al Ajillo 6 tapasportioner. Räkor är bra eftersom de inte innehåller några kolhydrater, men lite dåliga eftersom de å andra sidan inte har så mycket fettinnehåll
Gambas al Ajillo

Gambas al Ajillo

Skala och skiva vitlöksklyftorna tunnt. Värm oljan i en ugnssäker serveringsform på spisen eller i ugnen på hög värme
Gambas al ajillo (räkor i vitlök)

Gambas al ajillo (räkor i vitlök)

Gambas al ajillo (räkor i vitlök) 4 portioner. En toppenförrätt. Kommer från södra Spanien. Detta behövs. 200 g större räkor som är råa, skalade
Gambas Marti al pil pil

Gambas Marti al pil pil

3-4 dl olivolja (av god kvalitet) 1 grönsaksbuljongtärning (eller ca 2 msk valfri fond) 1 klyfta vitlök (stor) 0,5 gul lök 2 tsk chiliflakes (eller färsk hackad chili) 1 tsk salt 1 tsk vitpeppar 0,5 tsk svartpeppar 1 knippe gräslök (eller bladpersilja) jätteräka, råa ca 2 dl prosecco (eller cava) 1 citron (liten)
Gambas al ajillo

Gambas al ajillo

4 dl fina, skalade räkor, färska svenska eller frysta grönländska, eller tigerräkor
Tapasveckan – Gambas al ajillo,

Tapasveckan – Gambas al ajillo,

Gambas al ajillo. Hallå mina matglada vänner, här kommer de tre sista recepten från Tapasveckan och jag kan lova att det är inte något ni vill missa
Ridderheims Tapas Gambas al ajillo

Ridderheims Tapas Gambas al ajillo

Jätteräkor. Jag skulle inte tro det. Kanske om man är en decimeter lång skulle man uppfatta dessa som "Jätteräkor"
Spanska heta räkor

Spanska heta räkor

Gott med baguettbröd till 300 gambas eller andra stora räkor. Hacka vitlöksklyftorna samt pepparfrukterna