Gambas al ajillo recept

Gambas al Ajillo

Gambas al Ajillo

salt. Salta lätt och rör runt. salt. GambasalAjillo 6 tapasportioner. 300 g skalade större råa räkor (dock inte gigantiska). 300 g skalade större råa räkor (dock inte gigantiska)
Gambas al Ajillo

Gambas al Ajillo

Skala och skiva vitlöksklyftorna tunnt. Salta. salt. 200 g stora skalade råa räkor. Värm oljan i en ugnssäker serveringsform på spisen eller i ugnen på hög värme
Gambas al ajillo (räkor i vitlök)

Gambas al ajillo (räkor i vitlök)

Salt. Skala och skiva vitlöken. Salta. Gambasalajillo (räkor i vitlök) 4 portioner. 200 g större räkor som är råa, skalade
Gambas al ajillo

Gambas al ajillo

Låt dem bara bli varma, under någon halvminut. 4 dl fina, skalade räkor, färska svenska eller frysta grönländska, eller tigerräkor. 11-2 st pepparfrukt, kallas piri-piri eller peperoncini
Tapasveckan – Gambas al ajillo,

Tapasveckan – Gambas al ajillo,

Gambasalajillo. Hallå mina matglada vänner, här kommer de tre sista recepten från Tapasveckan och jag kan lova att det är inte något ni vill missa
Ridderheims Tapas Gambas al ajillo

Ridderheims Tapas Gambas al ajillo

Inte bra alls. Jätteräkor. Jag skulle inte tro det. Kanske om man är en decimeter lång skulle man uppfatta dessa som "Jätteräkor"
Tapaskväll!

Tapaskväll!

Anledningen till att den ser så platt ut är att jag halverade receptet men god blev den och den var riktigt rolig att göra

Gambas al Ajillo

Skala och skiva vitlöksklyftorna. Salta. Räkor i vitlök, en väldigt god enkel spansk förrätt som min svärmor ofta brukar göra
Gambas al ajillo - räkor i vitlöksolja

Gambas al ajillo - räkor i vitlöksolja

Skala räkorna och lägg dem i en ugnssäker skål. Slå på oljan och lite salt. Ställ in rätten i 225° varm ugn i 10-15 minuter tills allt ärgenomvarmt