Dagens första kaffe insups med vällust och engagemang, utanför tittar det fantastiska sommarvädret in och förhoppningsvis står det sig några dagar den här gången
Förra fredagen provade jag ännu ett recept ur kokboksserien från Allt om mat. Denna gång valde jag ett recept från "Mera Fredags Gourmet", som är den nyaste av de tre kokböckerna
14 juli 2012. -. Allt för sällan hittar man ärtskidor med söta gröna ärtor i butikerna hemma i Sverige men här på Åland hittade jag en stor binge i affären
Så här års är det synd och skam att inte njuta av den otroligt delikata ramslöken. Den lycklige finner den i sin trädgård, vi andra kan köpa den i välsorterad livsmedelsaffär
Koka sparrisen i saltat vatten i cirka 7 minuter. Salta och peppra gösfiléerna och stek dem i matolja på hög värme på skinnsidan i 2 minuter och sedan 1 minut på köttsidan
Skölj potatisen, skrubba om det behövs. Rensa kantarellerna (dela de största i två). Pochera äggen. koka upp ca 1 l vatten med 1 msk ättika och 1 tesked salt
Skala sparrisen och skär i bitar. Spara knopparna. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Lyft upp sparrisen. Koka ner spadet tills högst en deciliter återstår