Gösfile recept

Basilikamarinerad gösfilé

Basilikamarinerad gösfilé

Skölj filéerna, skär i breda bitar, som läggs i ett lager i en liten långpanna eller ugnssäker form. Salta filéerna
Gösfilé med kräftstjärtar

Gösfilé med kräftstjärtar

Dela fileerna i bitar, ca 6cm långa. Krydda med salt och peppar och vänd i ströbröd. Dela svampen i kvartar och löken på mitten
Gösfilé, vårprimörer & ramslökssmör

Gösfilé, vårprimörer & ramslökssmör

Så här års är det synd och skam att inte njuta av den otroligt delikata ramslöken. Den lycklige finner den i sin trädgård, vi andra kan köpa den i välsorterad livsmedelsaffär
Gösfilé i cognacsgrädde

Gösfilé i cognacsgrädde

Gösfilé800 g gösfilé 8 cl cognac 1 ägg, till paneringen 5 dl vispgrädde 4 msk smör ströbröd
Stekt gösfilé med vit sparris

Stekt gösfilé med vit sparris

Koka sparrisen i saltat vatten i cirka 7 minuter. Salta och peppra gösfiléerna och stek dem i matolja på hög värme på skinnsidan i 2 minuter och sedan 1 minut på köttsidan
Smörstekt gösfilé med delikata tillbehör

Smörstekt gösfilé med delikata tillbehör

Det här urmumsiga receptet på smörstekt gösfilé med kantareller, västerbottenost, pocherat ägg och örtslungad potatis kommer från Fiskeläget
Gösfilé med två såser

Gösfilé med två såser

Stjälp upp riset på heta tallrikar och lägg ut fyra gösfileér på varje tallrik så det bildas fyra fack
Smörstekt gösfilé med delikata tillbehör

Smörstekt gösfilé med delikata tillbehör

Skölj potatisen, skrubba om det behövs. Rensa kantarellerna (dela de största i två). Pochera äggen. koka upp ca 1 l vatten med 1 msk ättika och 1 tesked salt
Gösfilé i sparrissås

Gösfilé i sparrissås

Skala sparrisen och skär i bitar. Spara knopparna. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Lyft upp sparrisen. Koka ner spadet tills högst en deciliter återstår