Gös vitt vin recept

Ugnsbakad gös med bacon och parmesantäcke

Ugnsbakad gös med bacon och parmesantäcke

Finhacka schalottenlöken, lägg den i en kastrull och tillsätt det vita vinet. När jag lagar fisk blir det ofta lax jag lagar men detta recept fick jag av en vän och det är gös som man tillagar
Helstekt gös i ugn

Helstekt gös i ugn

Till gösen serverade jag pressad potatis och ett glas vittvin. Vinet har en torr och mycket frisk smak med inslag av gröna äpplen, citron och mineraler vilket gör att det gifter sig väl med denna rätt
Gös med löjromsås

Gös med löjromsås

Späd med crème fraîche och vin. Här kommer mer Gös från gårdagens Metro, och även med Lisas dryckestips
Gös och bubbel.

Gös och bubbel.

en skvätt vittvin till smaksättningmaizenaredningStrimla bacon och stek det knaprigt i stekpanna, ta upp det och låt rinna av på hushållspapper
Smörstekt gös med vitvinsås och kantareller

Smörstekt gös med vitvinsås och kantareller

Ingredienser vittvinsås. 1 kg gösfilé [200 gr Gös per person] 25 g smör 400 g sockerärtor / person 400 g kantareller/ person salt peppar. 1 l fiskfond 3 dl torrt vittvin 3 dl vispgrädde 50 g smör 2 gula lökar, skivade 5 champinjoner, skivade 1 kvist timjan några persilje stjälkar 3 msk beurre manié (1 del mjukt smör och 1 del vetemjöl hoprört till en pasta) salt peppar citron (några stänk)
Stekt gös med bacon och parmesancreme

Stekt gös med bacon och parmesancreme

Tillsätt en matsked smör i stekpannan och stek gösen ett par minuter på varje sida, Salta och peppraServera gösen med ostcreme och bacon, citronklyfta och nykokt potatis samt ett glas gott vittvin

Gös i ugn

m Vik i hop foliet och häll ev ner en skvätt vittvin. och ett glas vitt förstås. 2 gösfileer. 2 gösfileer
Lyxig gös som första försök i Årets Kock

Lyxig gös som första försök i Årets Kock

Låt vinet koka in. Jag älskar gös. Det har blivit en av mina favoritfiskar och eftersom min stuga ligger nära Ringsjön och vid en liten sjö, finns gösen runt hörnet
Stekt gös med bacon parmesancrème

Stekt gös med bacon parmesancrème

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 2 dl vin , vitt 2 st Schalottenlök(ar) 2 dl crème fraiche 1 dl parmesanost , riven 1 paket bacon 700 gram gösfilé , färdiga filéer 1 odefinierad svartpeppar 1 odefinierad salt 1 odefinierad smör Garnering 1 knippa(en) persilja 1 st citron(er) Köp receptet
Foliekokt gös

Foliekokt gös

Givetvis var vi tvungna att ta tillvara på gösen på allra bästa sätt, kokt i sitt eget spad förstärkt med citron, smör, vin, salt och peppar
Smörstekt gös på en spegel av räksås

Smörstekt gös på en spegel av räksås

Räksås1 msk smör 0,5 fänkål 0,5 dl hemgjord tomatpuré 1 krm cayennepeppar 500 g frysta räkor, med skal 2 dl hemlagad grönsaksfond 1,5 dl vittvin 1 dl vatten 2 dl grädde 1 tsk smör/mjölkula (50/50) 1 krm salt 1 krm svartpeppar, nymald. Gös4 ryggbitar av skinn- och benfria gösfilé 1 msk smör 3 msk vetemjöl 1 krm svartpeppar, nymald 1 krm salt
Kokt gös med skirat smör och pepparrot

Kokt gös med skirat smör och pepparrot

en skvätt vittvin. Lägg i de rullade gösfiléerna och eventuellt en skvätt vin och låt de sjuda lätt innan du drar bort kastrullen från plattan